• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Τρέιλερ: ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ περπατά στο κενό

10 Δεκ 2014 | Νέα | 0 comments

Φοβάστε τα ύψη; Στο πρώτο τίζερ του «The Walk», οΤζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ ισορροπεί στην άκρη ενός από τους Δίδυμους Πύργους, έτοιμος να αναβιώσει το απίστευτο εγχείρημα του Φίλιπ Πετί, ο οποίος περπάτησε ανάμεσα στους Πύργους το 1974.
Συντάκτης: Χριστίνα Λιάπη
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο ορισμός της απίστευτη-κι-όμως-αληθινή ιστορίας, το επίτευγμα του Γάλλου ακροβάτη αναμενόμενα μεταφέρεται στο σινεμά ως ταινία μυθοπλασίας, μετά το εξαιρετικό, και βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Τζέιμς Μαρς, «Man on Wire».

Έτσι, το επίτευγμα του Πετί θα ζωντανέψει σε όλη του τη δόξα, χάρη στα ζογκλερικά της κάμερας του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις («Back to the Future», «Ο Ναυαγός», «Forrest Gump») που μοιάζει -έστω και βάσει του σύντομου αυτού τίζερ- να έχει χρησιμοποιήσει με το καλύτερο τρόπο το 3D για να αναπαραστήσει την βόλτα του Γάλλου ακροβάτη και ζογκλέρ στα ουράνια.

«Το εγχείρημα είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Εξωφρενικό,» είπε ο Ζεμέκις στο Entertainment Weekly. «Είναι η ιστορία ενός καλλιτέχνη που ρισκάρει τη ζωή του για να δημιουργήσει μια περφόρμανς. Κανείς δεν το κάνει πια αυτό – κάτι που είναι αναρχικά καλοπροαίρετο. Ο Μπάνκσι είναι ο μόνος που το κάνει. Αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι έγιναν τόσο βαρετοί.»

Ως γνήσιο τίζερ, το πρόμο αυτό δεν είναι παρά μια μικρή γεύση από το σασπένς και την οπτική μαεστρία που περιμένει τους θεατές, με τον Πετί να δοκιμάζει την ισορροπία του στην κορυφή 110 ορόφων και να κοιτά αποφασισμένος στον απέναντι Πύργο, πριν ακόμη στήσει με τους συνεργάτες του το σκοινί πάνω στο οποίο τελικά περπάτησε.

«Οι ταινίες του είναι πάντα εικαστικά άψογες, αλλά πάντα δίνει κάτι που άλλες εντυπωσιακές ταινίες δεν σου δίνουν – μια ιστορία για χαρακτήρες για τους οποίους νοιάζεσαι πραγματικά», έγραψε ο Λέβιτ στο Facebook.

«Αγάπησα το κάθε λεπτό που δούλεψα μαζί του και […] είμαι εντυπωσιασμένος με το πόσο καλές φαίνονται οι εικόνες της Νέας Υόρκης του 1974 και των Δίδυμων Πύργων.»

Ο Μπεν Κίνγκλεϊ υποδύεται τον μέντορα του Πετί, ενώ οι Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Σαρλότ Λε Μπον, Μπεν Σουόρτς, Κλεμάν Σιμπονί και Σεζάρ Ντομπόι συμπληρώνουν την ομάδα συνεργατών του Πετί.

Η ταινία, που βασίζεται στο βιβλίο του Πετί, «To Reach the Clouds», κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2015.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ