Ο Μάριος Πιπερίδης από την Κύπρο κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» (Smuggling Hendrix), μια ταινία που με αφορμή την παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής από ένα σκύλο, ανατρέπει με χιούμορ βαθιά ριζωμένες υποψίες και προκαταλήψεις.
Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι «δανειστές» του του έχουν γίνει στενός κορσές. Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, Jimi. Αλλά ο σκύλος το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού και ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος στην τουρκοκρατούμενη πλευρά αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Jimi πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

Η ταινία είναι μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και, τη Γερμανία, με την υποστήριξη του Eurimages, Creative Europe και S.E.E. Cinema Network.
Από την ίδρυσή του από τους Robert De Niro, Craig Hatkof και Jane Rosenthal το 2002, σε μια προσπάθεια ανάνηψης της περιοχής μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της κινηματογραφικής βιομηχανίας παγκοσμίως. Στο διαγωνιστικό τμήμα του έχουν κάνει πρεμιέρα στο παρελθόν ταινίες καθιερωμένων πια δημιουργών, όπως τα «Let the Right One In» του Tomas Alfredson και «About Elly» του Asghar Farhadi.
Το φετινό Tribeca Film Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 18 ως τις 29 Απριλίου.
Σενάριο – Σκηνοθεσία Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν : Adam Bousdoukos, Βίκη Παπαδοπούλου, Fatih Al, Özgür Karadeniz
Παραγωγή: View Master Films (Ελλάδα), Pallas Film GmbH (Γερμανία), A.M.P. Film Works Ltd (Κύπρος)
Με την υποστήριξη: Ε.Κ.Κ., ΕΡΤ, Eurimages, Yπουργείο Παιδείας Κύπρου, MDM Γερμανίας, ZDF/Arte






