• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

To φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ Offside Festival βάζει γκολ στην Αθήνα!

6 Ιούν 2018 | Νέα | 0 comments

Το Offside Festival παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η μπάλα, η ενδεκάδα, ο πάγκος, ο προπονητής, οι διαιτητές, το τέρμα, τα αποδυτήρια, η κερκίδα, τα χρώματα της φανέλας, τα συνθήματα. Αρκούν αυτά για να περιγράψουν τι είναι "ποδόσφαιρο"; Μάλλον όχι. Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να δημιουργεί "οικογένειες" και ορκισμένους αντιπάλους, να συγκινεί, να μαγεύει, να παθιάζει. Έχει τη δύναμη να καθηλώνει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και να γεννά ιστορίες που όσοι τις παρακολούθησαν, τις αφηγούνται για χρόνια. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι το πιο ομαδικό αλλά ταυτόχρονα το πιο "προσωπικό" ανάμεσα στα αθλήματα.

Οι ιστορίες του OFFSIDE Festival καταγράφουν όλα τα παραπάνω. Η κινηματογραφική κάμερα κατεβαίνει από την κερκίδα, μπαίνει στα αποδυτήρια, αποτυπώνει με τον πιο ειλικρινή τρόπο τις ιστορίες που έχει να αφηγηθεί ο βασιλιάς των σπορ! Παίκτες που μάγεψαν οπαδούς και αντιπάλους, προπονητές που καθόρισαν την ιστορία συλλόγων, φίλαθλοι και αθλητικογράφοι, στέκονται μπροστά στην κάμερα και θυμούνται ένδοξες νίκες και συντριπτικές ήττες, μιλούν για συμπαίκτες και αντιπάλους, διοργανώσεις γεμάτες λάμψη και άγνωστα γεγονότα.

Το OFFSIDE Festival, έχοντας παρουσιάσει δύο επιτυχημένες εκδόσεις στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει στην Αθήνα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα, ταυτόχρονα με την έναρξη της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης: του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μέσα στη χρονιά που η Αθήνα γιορτάζει τον τίτλο της ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» η Parenthesis παρουσιάζει το διάλογο μεταξύ λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου αναζητώντας αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα του πλανήτη, κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

Για τρείς ημέρες, από τις 16 μέχρι και τις 17 Ιουνίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ και το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη ιστορίες για μεγάλους παίκτες και σπουδαίες ομάδες αλλά να έρθει σε επαφή και με το μεγαλείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

Το πρόγραμμα του OFFSIDE Festival Book Edition, θα περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ και μία σειρά από παράλληλες δράσεις που θα προσεγγίσουν το διάλογο μεταξύ ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ και λογοτεχνικών βιβλίων καθώς και τις ποικίλες προεκτάσεις που έχει το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Παρουσιάσεις βιβλίων και ανοιχτών συζητήσεων θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει και να συνομιλήσει τόσο με τους συγγραφείς βιβλίων σχετικών με το ποδόσφαιρό και την ποδοσφαιρική κουλτούρα όσο και με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών που περιγράφονται είτε στο χαρτί είτε στη μεγάλη οθόνη.

Πληροφορίες
www.offsidefestival.gr
Facebook.com/offsidefestivalgr
Facebook event: https://www.facebook.com/events/175134219818651/

16-17 Ιουνίου 2018
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
ΑΠΟΘΗΚΗ & ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ
Διοργάνωση: Parenthesis )

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ