• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Τιμ Μπάρτον στην Ταινιοθήκη

28 Δεκ 2009 | Νέα | 0 comments

Ο σουρεαλιστικός κόσμος του Τιμ Μπάρτον ζωντανεύει στους χώρους της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από τις 27 έως τις 30 Δεκέμβρη.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο σουρεαλιστικός κόσμος του Τιμ Μπάρτον ζωντανεύει στους χώρους της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από τις 27 έως τις 30 Δεκέμβρη.

Σε συνεργασία με τις εταιρείες διανομής Audio Visual Entertainment και Village Films, η Ταινιοθήκη διοργανώνει αφιέρωμα στον μεγάλο παραμυθά, λίγο καιρό πριν να κάνει το ντεμπούτο της στις αίθουσες βγει πολυαναμενόμενη Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (Μάρτιος 2010).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν επτά ταινίες του Τιμ Μπάρτον, ξεκινώντας από τον Σκαθαροζούμη του 1988 και φθάνοντας ως το Big Fish του 2003.

Το έργο του σκηνοθέτη τιμά αυτές τις ημέρες και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MOMA), με μια αναδρομική έκθεση που θα διαρκέσει ως τα τέλη του Απρίλη του 2010 και παρουσιάζει πάνω από 700 αντικείμενα του δημιουργού μεταξύ των οποίων σκίτσα από την παιδική του ηλικία, πίνακες, φωτογραφίες, storyboard, κούκλες, μακέτες, κοστούμια κ.ά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

20:00 Μπάτμαν (Batman, 1989)
22:30 Οι Αρειανοί επιτίθενται (Mars Attacks!,1996)

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

20:00 Η Επιστροφή του Μπάτμαν (Batman returns,1992)
22:30 Απίθανες ιστορίες (Big Fish, 2003)

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

20:00 Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας (Charlie and the Chocolate Factory, 2005)
22:30 Ο Σκαθαροζούμης (Beetlejuice,1988)

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

21:00 Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης (The Nightmare before Christmas, 1993)

Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ (ενιαίο και για τις δύο προβολές της μέρας). Η είσοδος στις ταινίες “Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης” και “Ο Σκαθαροζούμης” είναι ελεύθερη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ