• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

«The Water Diviner»: Πρώτο τρέιλερ για το φιλόδοξο ιστορικό έπος του Ράσελ Κρόου

1 Οκτ 2014 | Νέα | 0 comments

O Ράσελ Κρόου ετοιμάζει εδώ και καιρό το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The Water Diviner», ένα σενάριο γραμμένο από τον Άντριου Νάιτ («Rake») και τον ελληνικής καταγωγής συγγραφέα και σεναριογράφο Άντριου Αναστάσιος, βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, που έχουν αναφορές στην πατρίδα του διάσημου πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, την Αυστραλία
Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

O Ράσελ Κρόου ετοιμάζει εδώ και καιρό το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The Water Diviner», ένα σενάριο γραμμένο από τον Άντριου Νάιτ («Rake») και τον ελληνικής καταγωγής συγγραφέα και σεναριογράφο Άντριου Αναστάσιος, βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, που έχουν αναφορές στην πατρίδα του διάσημου πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, την Αυστραλία. Και το πρώτο επίσημο τρέιλερ έρχεται σήμερα να μας δώσει μια ιδέα από το τι να περιμένουμε.

Οι πρώτες εντυπώσεις δείχνουν μια συγκινητική ιστορία σε φιλόδοξη, επικής κλίμακας παραγωγή που παραπέμπει σε καλό, τίμιο, χολιγουντιανής αύρας εγχείρημα με κάπως «διδακτικό» ιστορικό περιεχόμενο, αλλά οπωσδήποτε με δυνατότητες και υποσχέσεις. Λυρισμός, υπέροχη φωτογραφία, συναισθήματα εναλλασσόμενα με δράση και περιπέτεια και μια «ανασκαφή» στις σελίδες της Ιστορίας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που μάλλον επιχειρεί να συμφιλιώσει κι όχι να καταγγείλει.

Η δράση της ταινίας που έχει τίτλο «The Water Diviner» τοποθετείται πίσω στο 1919, με κεντρικό ήρωα έναν Αυστραλό πατέρα (ο ίδιος ο Κρόου θα σκηνοθετήσει τον εαυτό του στο πρωταγωνιστικό ρόλο) που ταξιδεύει στην Τουρκία προκειμένου να βρει τους τρεις γιους του, αγνοούμενους μετά τη μάχη της Καλλίπολης το 1915, αλλά αυτά που ανακαλύπτει στο ταξίδι του είναι πέρα από ό,τι φανταζόταν.

Το σενάριο έχει διαμορφωθεί μετά από αρχειακή έρευνα, αλλά και μελέτη ημερολογίων των στρατιωτών που συμμετείχαν στη μάχη. Στο πλευρό του Κρόου θα δούμε την Όλγκα Κουριλένκο να κρατάει το βασικό γυναικείο ρόλο, ενώ στην ταινία εμφανίζονται επίσης ο Γιλμάζ Ερντογάν («Κάποτε στην Ανατολία») και ο Τζέι Κόρτνεϊ («Divergent»). .

«Πρόκειται για μια συγκινητική, συναισθηματική ιστορία που εκτυλίσσεται με φόντο ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς και το δυνατό σενάριο σε συνδυασμό με το κάστινγκ της Όλγκα Κουριλένκο απέναντι στον Ράσελ θα προσφέρει στο πρότζεκτ παγκόσμια απήχηση» έλεγε ο παραγωγός Ντέιβιντ Γκάρετ και το τρέιλερ είναι απολύτως ενδεικτικό των προθέσεων της παραγωγής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ