Το «The Thing About Greece… A Snowboard Documentary» είναι ένα ντοκιμαντέρ που προβάλει τον ορεινό όγκο της Ελλάδας, την ιστορία της χιονοδρομίας και την εξέλιξη της σε βουνά απάτητα και ανεξερεύνητα. Ακολουθώντας πραγματικούς χαρακτήρες του βουνού, στα πιο απόμακρα μέρη της Ελλάδας, προσφέρει μια αληθινή και πολύ αισιόδοξη εικόνα του ανεκμετάλλευτου ορεινού πλούτου μας.
Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Θεμιστοκλή Λαμπρίδη, απευθύνεται σε νεανικό κοινό καθώς και σε λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, θέλοντας έτσι να επιτύχει την ευαισθητοποιήση του κοινού και την ενημέρωση του σχετικά με την ιστορία του snowboard, του freestyle σκι, και την εξερεύνηση εκτός πίστας της χειμερινής Ελλάδας.
Παράλληλα επιδιώκει να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό, που θα θελήσει να εξερευνήσει τις χιονισμένες βουνοπλαγιές και κορυφές. Ο Θεμιστοκλής Λαμπρίδης είναι επικεφαλής της Jagged Melon, μιας ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής που ιδρύθηκε στην Νέα Ζηλανδία με έδρα πλέον στην Αθήνα.
Η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας διεξήχθη στο FLOW FILM FESTIVAL στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου στα Village Cinemas με δυο sold out προβολές.






