• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Τζούλιαν Μουρ και Αλίσια Βικάντερ «είναι» η ακτιβίστρια Γκλόρια Στάινεμ στο τρέιλερ του «The Glorias»

4 Σεπ 2020 | Νέα | 0 comments

Η αντισυμβατική βιογραφική ταινία για τη ζωή και την κληρονομιά της Γκλόρια Στάινεμ σε σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ προβλήθηκε φέτος στο Sundance με σκοπό να βγει στα σινεμά τον Σεπτέμβριο, όμως τα γεγονότα την οδήγησαν στην πλατφόρμα της Amazon.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Από τις ταινίες που ακούστηκαν αρκετά τον Ιανουάριο στο φετινό Sundance, πριν η λέξη κορονοϊός καλύψει τα πάντα στον πλανήτη, το «The Glorias» της πάντα ενδιαφέρουσας Τζούλι Τέιμορ αποτελούσε μια απόπειρα βιογραφίας της δημοσιογράφου, ακτιβίστριας και βασικής φιγούρας του φεμινιστικού κινήματος των ΗΠΑ στα '70s, Γκλόρια Στάινεμ.

Η ταινία, μετά την προβολή της στο φεστιβάλ του ανεξάρτητου κινηματογράφου, είχε προγραμματιστεί για έξοδο στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο όμως το μέλλον είχε άλλα σχέδια. Τελικά θα ακολουθήσει το πιθανό μέλλον άλλων αντίστοιχων μικρών παραγωγών και θα πάει απευθείας για διαδικτυακή πρεμιέρα μέσω του Amazon Prime. Αυτή καθορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου αρχικά στη Β. Αμερική και σταδιακά σε όλο τον κόσμο.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Τζούλιαν Μουρ (συμπτωματικά έπαιξε πέρυσι και σε μια άλλη «Γκλόρια», αυτή του Σεμπάστιαν Λέλιο), η οποία μοιράζεται τον ρόλο της Γκλόρια Στάινεμ μαζί με την Αλίσια Βικάντερ, την Λούλου Γουίλσον και την Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ. Μαζί τους συμπρωταγωνιστούν οι Τζανέλ Μονέ και Μπέτι Μίντλερ. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από την ακριβοθώρητη Τζούλι Τέιμορ, γνωστή από τις σεξπιρικές της διασκευές («Τίτος», «The Tempest»), τη βιογραφία της Φρίντα Κάλο («Frida») αλλά και ένα μιούζικαλ εμπνευσμένο από τους Beatles («Μέχρι την Άκρη του Κόσμου»). 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας και ένα βίντεο με την Γκλόρια Στάινεμ να μιλά για το φεμινιστικό κίνημα και όσα πάλεψε στην ζωή της. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ