Ένας καταξιωμένος θεσμός, που τον έχουν παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο δεκάδες χιλιάδες θεατές, είναι και φέτος έτοιμος να ανοίξει τις πόρτες του, με φετινό σκοπό να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα τρόφιμα για άτομα που έχουν ανάγκη: τα τρόφιμα μπορεί να τα φέρνει ο κόσμος προαιρετικά, έναντι εισιτηρίου.
Στο Κατράκειο θα μεταφερθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα, ενώ θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ένα τεράστιο παιδικό πάρκο με διαδραστικά παιχνίδια.
Το φεστιβάλ θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα, με θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη από τον θίασο Αθανασίου, παραστάσεις μαριονέτας από τον θίασο Γκότση και διαδραστικού θεάτρου, ενώ τα παδιά μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα σε εργαστήρια χειροτέχνησης κινηματογραφικού ήρωα, εργαστήρια πλαστελίνης πλάσε, μαγείας από τον μάγο Οσκαρ, κατασκευής σαπουνιού και παραγωγής μπισκότων.
Επίσης, κάθε βράδυ στις 21.00 θα προβάλλονται οι καλύτερες παιδικές ταινίες της χρονιάς, σχεδον όλες σε πρώτη κινηματογραφική προβολή. Αναλυτικά, την Δευτέρα 16 Ιουνίου θα προβληθεί ο «Ταρζάν», την Τρίτη το «Ένα Λευκό Κοάλα», την Τετάρτη το δεύτερο μέρος της ταινίας «Ήρωας του Βυθού» και την Πέμπτη το «Ένα Φάντασμα στο Παρίσι».
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου σειρά έχει το «Space Dogs», ενώ το Σαββατοκύριακο την σκυτάλη παίρνουν η «Περιπέτεια στην Ζούγκλα» και οι «Νέες Περιπέτειες του Μαξ», αντίστοιχα.
Τέλος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 800 τεταργωνικών μέτρων που θα διαμορφωθεί, εκτος των κινηματογραφικών προβολών και των παράλληλων εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Οι Ήρωες της Frezyland, μιας χώρας μαγικής» σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Τσίπη, μια χιουμοριστική περιπέτεια που αποτελεί ύμνο στην αγνή φιλία.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 στο Σινε-Παράδεισος, προσελκύοντας 23.000 θεατές, με την επόμενη χρονιά να συγκντρώνει πάνω από 70.000 θεατών.
Η αφίσα της εκδήλωσης






