• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Σαββατόβραδα με νόημα

10 Μαρ 2011 | Νέα | 0 comments

Kάθε Σάββατο από αυτό στις 12/03 μέχρι και τον Απρίλιο του 2011  στο θεατρό Κωφών Ελλάδος συμβαίνει κάτι μοναδικό.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Kάθε Σάββατο από αυτό στις 12/03 μέχρι και τον Απρίλιο του 2011  στο Θεατρό Κωφών Ελλάδος συμβαίνει κάτι μοναδικό. Προβάλλονται υποτιτλισμένες ταινίες και ντοκιμαντέρ (ελληνικές ή ξένες) και μετά το κοινό μπορεί να συζητήσει με τους δημιουργούς των ταινιών και τους εκπροσώπους ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό . Είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε σημαντικές καλλιτεχνικές δημιουργίες και να συζητήσουμε για ορατούς και αόρατους φράχτες που μας αφορούν όλους. Οι ταινίες προβάλονται με ελληνικούς υπότιτλους για Κωφούς. Στις συζητήσεις υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα. Ο χώρος είναι προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία.

Το Σάββατο 12/3 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου θα φιλοξενήσουμε στο θεατράκι μας την πανελλήνια πρεμιέρα (2η πανευρωπαϊκή προβολή) του ντοκιμαντέρ της Hilari Scarl: "See What I’m Saying: The Deaf Entertainers Documentary". Το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί τέσσερις πολύ γνωστούς στην κοινότητα των Κωφών καλλιτέχνες,, εναν ντράμερ, εναν κωμικό, εναν ηθοποιό και μια τραγουδίστρια, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το ευρύ κοινό. Τέσσερις εξαιρετικά ταλαντούχοι Κωφοί καλλιτέχνες, τέσσερα αλληλένδετα ταξίδια με μεγάλες προκλήσεις στον δρόμο προς τον προσωπικό θρίαμβο και την επαγγελματική επιτυχία.

Η προβολή θα δώσει το έναυσμα για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, με θέμα:
«Κοινότητα και Κουλτούρα Κωφών» . Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:  Βενέττα Λαμπροπούλου: (Καθηγήτρια εκπαίδευσης Κωφών Πανεπιστήμιου Πατρών ), Κώστας Γαργάλης (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος), Νέλλη Καρρά (Καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου Κωφών Ελλάδος) Θα μεταδοθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα της σκηνοθέτιδας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα facebook.com/SaturdayMeaning

Θέατρο Κωφών Ελλάδος: Σαχτούρη 8-10, Πλατεία Κουμουνδούρου, Ψυρρή, Αθήνα. Ώρα: 20.30,
Είσοδος: €7 με κρασί/ αναψυκτικό. Στον χώρο θα λειτουργεί και πλήρως εξοπλισμένο μπαρ.
Κρατήσεις: E-mail: [email protected] Τηλέφωνο (μόνο με SMS): 698-5765550

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ