• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Τρέιλερ «Raised by Wolves»: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ φέρνει ανθρώπους και ανδροειδή στη μικρή οθόνη

26 Αυγ 2020 | Νέα | 0 comments

Με ψήγματα αναφορών που θυμίζουν κάπως τα «Blade Runner» και «Alien», ο Ρίντλεϊ Σκοτ μετακομίζει στην τηλεόραση για ένα πολύ φιλόδοξο project.
Συντάκτης: Πάνος Γκένας
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Περίπου 50 χρόνια μετά τις πρώτες του περιπέτειες στον κόσμο της τηλεόρασης, όπου και σκηνοθέτησε μεμονωμένα επεισόδια σειρών, ο Ρίντλεϊ Σκοτ αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη σκηνοθεσία μιας ολοκληρωμένης σειράς. Ο ακούραστος βρετανός σκηνοθετεί τα πρώτα δυο επεισόδια του «Raised by Wolves», δραματικής σειράς επιστημονικής φαντασίας γραμμένη από τον Άαρον Γκουζικόφσκι, γνωστό από το σενάριο του «Prisoners» που σκηνοθέτησε ο Ντενί Βιλνέβ. 

Η σειρά, που φαίνεται να έχει κάποια στοιχεία από δυο δημοφιλείς ταινίες του Σκοτ, τα «Blade Runner» και «Alien», θα εξελίσσεται στο μέλλον και σε έναν άγνωστο, παρθένο πλανήτη όπου μια ομάδα ανδροειδών δημιουργεί μια καινούρια αποικία ανθρώπων, με παιδιά που μεγαλώνοντας αρχίζουν να έχουν υπαρξιακές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ τους, βάζοντας τα ανδροειδή στη δύσκολη θέλη της διαχείρισης του συνόλου. 

Η έξυπνη αυτή μικρογραφία του πολιτισμού μας φαίνεται πως ενθουσίασε τον Σκοτ, όπως δήλωσε σχετικά με την εμπλοκή του: «Πάντα ψάχνω για νέα όρια στο είδος της επιστημονικής φαντασίας και βρήκα πραγματικά κάτι αυθεντικό στο "Raised by Wolves" – έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο από χαρακτήρες βασανισμένους από υπαρξιακές ερωτήσεις: Τι μας κάνει ανθρώπους; Από τί αποτελείται μια οικογένεια; Θα επιβιώναμε αν ξεκινούσαμε από την αρχή σε καινούριο πλανήτη; Γνωρίζοντας τον ποιοτικό προγραμματισμό του δικτύου ΤΝΤ, αυτό είναι για μένα το ιδανικό μέρος για το είδος που θεωρούμε ως φιλόδοξη τηλεόραση». 

Το «Raised by the Wolves» αναμένεται στο HBO Max στις 3 Σεπτεμβρίου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ