• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Πρώτη γεύση από το “Sucker Punch”

16 Μαρ 2011 | Νέα | 0 comments

Λίγες εβδομάδες πριν την έξοδο του Sucker Punch, της νέας ταινίας του Ζακ Σνάιντερ, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο η μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων Τhe Trenches.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Λίγες εβδομάδες πριν την έξοδο στους κινηματογράφους του "Sucker Punch", της νέας ταινίας του Ζακ Σνάιντερ ("300", "Watchmen"), κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο η μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων "Τhe Trenches" που "δένει" με την επίσημη ταινία χωρίς να αποκαλύπτει τίποτα από την πλοκή της.

Το "Sucker Punch" αφηγείται την ιστορία της Baby Doll, μιας νεαρής κοπέλας που ξαφνικά βρίσκεται έγκλειστη σε ένα άσυλο και, μαζί με τις άλλες γυναίκες που είναι φυλακισμένες μαζί της, αποδρά σε φανταστικές επικίνδυνες αποστολές για να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Στο "Τhe Trenches" όμως η κύρια υπόθεση μένει στην άκρη, αφού μας δίνεται το πορτραίτο αυτών που η Baby Doll και οι συγκρατούμενες-συμπολεμίστριες της πρέπει να αντιμετωπίσουν: στρατιώτες οι οποίοι επαναφέρονται στη ζωή μετά τον θανάσιμο τραυματισμό τους στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και συνεχίζουν να μάχονται ως υβρίδια σώματος και μηχανής. Όμως, όπως φαίνεται στο βίντεο, πίσω από τις μάσκες δε βρίσκονται μόνο άψυχα ζόμπι αλλά ίχνη των ανθρώπων που κάποτε ήταν.

Ακολουθώντας εν μέρει την υπερ-στιλιζαρισμένη αισθητική των ταινιών του Σνάιντερ, με τη χρωματική παλέτα να βασίζεται στο καφέ και στο κόκκινο, και την δεδομένη αγάπη του για τη δράση σε αργή κίνηση, το βωβό αυτό κλιπάκι χρησιμοποιεί ενδιαφέρουσες στο μάτι τεχνικές animation και ελκυστικά αφηρημένη αφήγηση. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις τέτοιες μικρού μήκους ιστορίες πριν την κυκλοφορία της ταινίας στις ΗΠΑ στις 25 Μαρτίου και στην Ελλάδα στις 7 Απριλίου.

Χ.Λ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ