• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Πρεμιέρα για τρία φαβορί του διαγωνιστικού τμήματος

22 Σεπ 2011 | Νέα | 0 comments

Δυνατή η σημερινή μέρα για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζει σε Αττικόν και Απόλλων τρεις ταινίες που διεκδικούν την Χρυσή Αθηνά και – μην ξεχνάτε – και το δικό σας Βραβείο Κοινού.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Δυνατή η σημερινή μέρα για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζει σε Αττικόν και Απόλλων τρεις ταινίες που διεκδικούν την Χρυσή Αθηνά και – μην ξεχνάτε – και το δικό σας Βραβείο Κοινού. Δύο αδέρφια από τον Καναδά γνωρίζουν έναν άνδρα από το μέλλον, ένας μοναχικός νέος έρχεται αντιμέτωπος με το βρώμικο παρασκήνιο του εμπορίου αναβολικών και δύο κολλητοί μετατρέπουν το αμάξι τους σε όπλο καταστροφής περιμένοντας το τέλος του κόσμου, σε τρεις ταινίες εκρηκτικές, αναρχικές και άκρως φεστιβαλικές.


En Terrains Connus – Σε Γνώριμο Έδαφος by NyxtesPremieras

Σε Γνώριμο Έδαφος / En Terrains Connus (Αττικόν – 18:00)

Ο τριαντάρης Μπενουά ζει ακόμη με τον πατέρα του και φέρεται σαν έφηβος – στα ραντεβού φοράει μπλουζάκια που γράφουν «Μου αρέσουν τα κορίτσια που τους αρέσουν τα κορίτσια». Η αδερφή του, Μαρίς, είναι παντρεμένη με έναν βαρετό σύζυγο και μοιάζει παγιδευμένη σε μία επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Ένας άνδρας από το μέλλον θα επισκεφτεί τον Μπενουά και θα του αποκαλύψει το μακάβριο πεπρωμένο του. Όμως αυτός είναι χαμένο κορμί και δεν ξέρει τι να κάνει για να το αποτρέψει. Ο Στεφάν Λαφλέρ χρησιμοποιεί τα πιο απλά υλικά για να δημιουργήσει μία ανήσυχη μαύρη κωμωδία, γεμάτη φρέσκο χιούμορ, δυσλειτουργικούς χαρακτήρες αλλά και συγκινητικές σεκάνς. Με φόντο τον ατελείωτο καναδικό χειμώνα, το φιλμ ακολουθεί ένα καλοφτιαγμένο μονοπάτι αβίαστου, χιτσκοκικού σασπένς και Κοενικής ατμόσφαιρας, που οδηγεί σε ένα απολαυστικό φινάλε. Βραβείο στο Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου.


Bullhead – Μοσχαροκεφαλή by NyxtesPremieras

Μοσχαροκεφαλή / Bullhead (Απόλλων – 19:30)

Ο Τζάκι είναι ένας μοναχικός νέος γύρω στα 30, που εργάζεται στη φάρμα με αγελάδες του θείου του. Μια μέρα, ένας αδίστακτος κτηνίατρος τον προσεγγίζει για να συνάψουν μία ύποπτη συμφωνία σχετική με τη χρήση απαγορευμένων ορμονών και τοξίνων στα ζώα. Η δολοφονία ενός αστυνομικού και η αναπάντεχη συνάντηση του Τζάκι με έναν άνδρα από το σκοτεινό παρελθόν του θα πυροδοτήσουν μία αλληλουχία εξελίξεων με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Το εκρηκτικό ντεμπούτο του Βέλγου σκηνοθέτη Μίκαελ Ρόσκαμ είναι μία εντυπωσιακή ιστορία, αφιερωμένη στην εκδίκηση, τον αγώνα για τη σωτηρία και το αναπόφευκτο της μοίρας, όπως παρουσιάζεται μέσα από τη συγκλονιστική ερμηνεία του ανερχόμενου Ματίας Σχούναρτς. Ένα δράμα βίαιο, με πολύπλοκη αφήγηση και εκλεκτές σφήνες μαύρου χιούμορ αλά «Αποστολή στην Μπριζ», το «Bullhead» φέρνει στα ρουθούνια τη μυρωδιά της τεστοστερόνης – και της καμένης γης που αφήνει στο πέρασμά του. Στην προβολή θα παρευρεθεί ο μουσικοσυνθέτης της ταινίας – ελάτε να τον ακούσετε να μιλά για την εμπειρία του.


Bellflower by NyxtesPremieras

Bellflower (Απόλλων – 22:15)

Δύο κολλητοί περνούν τον χρόνο τους κατασκευάζοντας αυτοσχέδια φλογοβόλα και μετατρέποντας το αμάξι τους σε όπλο καταστροφής. Εχουν σχηματίσει τη φανταστική τους συμμορία με την ονομασία ≪Μητέρα Μέδουσα≫ και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την ημέρα που ο κόσμος θα καταστραφεί. Οταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται παράφορα μια γοητευτική κοπέλα, οι προτεραιότητες του αλλάζουν, και ξαφνικά το τέλος του κόσμου φαντάζει πιο προσωπικό από ποτέ. Το μετά-αποκαλυπτικό όραμα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή Εβαν Γκλοντέλ παίρνει σάρκα και οστά επί της οθόνης, αρνείται οποιαδήποτε κινηματογραφική κατάταξη και μπο ρεί να χαρακτηριστεί μόνο ως το νέο, ανεξάρτητο, μπάσταρδο παιδί του ≪Mad Max≫. Φτιαγμένο από τεστοστερόνη και προϊόντα εγκεφαλικών διαταραχών, εφοδιασμένο με αυθεντικές αναρχικές προθέσεις και γεμάτο αγνή βία, το ≪Bellflower≫ είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που θα σε κάνει να χαμογελάσεις μπροστά στον όλεθρο, να γευτείς τη γοητεία της αποστροφής, αλλά δεν θα σε αφήσει στιγμή να σταματήσεις να το σκέφτεσαι. Ελάτε στην προβολή για να ακούσετε τον σκηνοθέτη (και σεναριογράφο και πρωταγωνιστή και παραγωγό και μοντέρ…) να μιλά για την κάμερα που φτιάχτηκε ειδικά για να καταγράψει την εκρηκτική αυτή ταινία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ