• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Που να εισβάλουμε στη συνέχεια; Ο προβοκάτορας Μάικλ Μουρ επιστρέφει

8 Δεκ 2015 | Νέα | 0 comments

Έρχονται να σας «ελευθερώσουν»!
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Μάικλ Μουρ, γνωστός για τις προβοκατόρικες δηλώσεις του και τις φιλελεύθερες πολιτικές του ιδέες, επιστρέφει με το ντοκιμαντέρ «Where to Invade Next».

Στη νέα ταινία του, ο δημιουργός των «Bowling for Columbine», «Sicko» και του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα «Fahrenheit 9/11», παίρνει μια πιο αισιόδοξη στροφή και περιοδεύει τον κόσμο, εξετάζοντας δειγματοληπτικά στοιχεία της κουλτούρας κάθε χώρας. Σκοπός του; Να δει ποιες παραδόσεις και έθιμα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία πολιτιστική/πολιτισμική ένεση στην αμερικάνικη κουλτούρα.

Στο τρέιλερ, ο Μουρ ελέγχει τα σχολικά γεύματα, συνομιλεί με φοιτητές για το χρέος και ασχολείται με τις γυναίκες στην πολιτική. Τελικά ανακαλύπτει πως σε άλλα μέρη του κόσμου τα προβλήματα που είναι τόσο «περίπλοκα» στην Αμερική έχουν ήδη βρει λύσεις.

Μέσα από τα ταξίδια του, ο Μουρ καταλήγει σε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το πώς η πρόοδος δεν είναι δρόμος με δυσεπίλυτα προβλήματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ