• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ποιες είναι οι αγαπημένες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν από την πρόσφατη παραγωγή;

31 Ιαν 2024 | Νέα | 0 comments

9:1531/1 Ποιες είναι οι αγαπημένες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν από την πρόσφατη παραγωγή; Ο Άγγλος που σαρώνει τις οσκαρικές υποψηφιότητες και είναι κοντύτερα από ποτέ στην βράβευση, μιλά εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Time και, μεταξύ άλλων, εκπλήσσει με τις επιλογές του. Από τον Ηλία Δημόπουλο Μετά φόβου θεού θα μπορούσε να αποκληθεί «ο Ντέιβιντ Λιν του 21ου αιώνα», αν μη τι άλλο υπό την έννοια του ανθρώπου που ενώ εργάζεται σε γιγάντια κλίμακα παραγωγών αποσκοπεί στις πιο λεπτές χαρακτηρολογικές/θεματικές αποχρώσεις. Ιδίως με το «Oppenheimer», μια κατά τη γνώμη μου πέρα για πέρα αμφιλεγόμενη περίπτωση ταινίας, το ρεύμα είναι σαρωτικό και το οσκαρικό επιστέγασμα μοιάζει (είναι όμως;) προ το πυλών.Ο Κρίστοφερ Νόλαν μίλησε στο Time (η συνέντευξη εδώ) και μέσα στα πολλά ενδιαφέροντα που είπε ρωτήθηκε και για πρόσφατα αγαπημένα. Εντελώς κόντρα στο παραγωγικό του στυλ απάντησε «Aftersun» και «Περασμένες Ζωές» (Νύχτες Πρεμιέρας ευχαριστούν). Να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος ότι αυτές είναι επιλογές ενός σινεφίλ σκηνοθέτη που δεν χάνει τίποτα από ότι βγαίνει, ή απλά ενός που βλέπει ότι συζητιέται και του προτείνεται. Αλλά και πάλι το γεγονός ότι τις επιλέγει λέει κάτι για τις δημιουργικές αντιφάσεις του ανθρώπου.Μίλησε μάλιστα για αυτή την περιώνυμη μεγάλη κλίμακα των σχεδίων του: «Με έλκει το να δουλεύω σε μεγάλη παραγωγή και ξέρω πόσο εύθραυστη είναι η ευκαιρία που έχω. Φαντάζομαι τους σκηνοθέτες ανά τον κόσμο που θα έδιναν το δεξί τους χέρι για να έχουν τις παραγωγικές ευκαιρίες που έχω, οπότε αισθάνομαι υπεύθυνος να χρησιμοποιήσω τις πηγές μου όσο πιο δημιουργικά και ενδιαφέροντα μπορώ.» Από την συνέντευξη συνάγεται ότι υπάρχει ήδη επόμενο σχέδιο στα σκαριά, αλλά ως γνωστόν δεν του παίρνεις λέξη προτού να είναι έτοιμος να μιλήσει γι’ αυτό. Μια φορά, όπως καταλαβαίνουμε, σαν τις πρόσφατες προτιμήσεις του δεν θα είναι. 
Συντάκτης: amoweb
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

9:15
31/1

Ποιες είναι οι αγαπημένες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν από την πρόσφατη παραγωγή;

Ο Άγγλος που σαρώνει τις οσκαρικές υποψηφιότητες και είναι κοντύτερα από ποτέ στην βράβευση, μιλά εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Time και, μεταξύ άλλων, εκπλήσσει με τις επιλογές του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μετά φόβου θεού θα μπορούσε να αποκληθεί «ο Ντέιβιντ Λιν του 21ου αιώνα», αν μη τι άλλο υπό την έννοια του ανθρώπου που ενώ εργάζεται σε γιγάντια κλίμακα παραγωγών αποσκοπεί στις πιο λεπτές χαρακτηρολογικές/θεματικές αποχρώσεις. Ιδίως με το «Oppenheimer», μια κατά τη γνώμη μου πέρα για πέρα αμφιλεγόμενη περίπτωση ταινίας, το ρεύμα είναι σαρωτικό και το οσκαρικό επιστέγασμα μοιάζει (είναι όμως;) προ το πυλών.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μίλησε στο Time (η συνέντευξη εδώ) και μέσα στα πολλά ενδιαφέροντα που είπε ρωτήθηκε και για πρόσφατα αγαπημένα. Εντελώς κόντρα στο παραγωγικό του στυλ απάντησε «Aftersun» και «Περασμένες Ζωές» (Νύχτες Πρεμιέρας ευχαριστούν). Να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος ότι αυτές είναι επιλογές ενός σινεφίλ σκηνοθέτη που δεν χάνει τίποτα από ότι βγαίνει, ή απλά ενός που βλέπει ότι συζητιέται και του προτείνεται. Αλλά και πάλι το γεγονός ότι τις επιλέγει λέει κάτι για τις δημιουργικές αντιφάσεις του ανθρώπου.

Μίλησε μάλιστα για αυτή την περιώνυμη μεγάλη κλίμακα των σχεδίων του: «Με έλκει το να δουλεύω σε μεγάλη παραγωγή και ξέρω πόσο εύθραυστη είναι η ευκαιρία που έχω. Φαντάζομαι τους σκηνοθέτες ανά τον κόσμο που θα έδιναν το δεξί τους χέρι για να έχουν τις παραγωγικές ευκαιρίες που έχω, οπότε αισθάνομαι υπεύθυνος να χρησιμοποιήσω τις πηγές μου όσο πιο δημιουργικά και ενδιαφέροντα μπορώ.»

Από την συνέντευξη συνάγεται ότι υπάρχει ήδη επόμενο σχέδιο στα σκαριά, αλλά ως γνωστόν δεν του παίρνεις λέξη προτού να είναι έτοιμος να μιλήσει γι’ αυτό. Μια φορά, όπως καταλαβαίνουμε, σαν τις πρόσφατες προτιμήσεις του δεν θα είναι. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ