• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Οι καινούργιοι «Έντουαρντ και Μπέλα» είναι δυο όμορφα πλάσματα

24 Σεπ 2012 | Νέα | 0 comments

Με το φινάλε του «Twilight» να βρίσκεται λίγες εβδομάδες μακριά, έρχεται το τρέιλερ των επερχόμενων «Beautiful Creatures» με τη μαεστρία του Ρισάρ Λα Γκραβενίζ
Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με το φινάλε του «Twilight» να βρίσκεται λίγες εβδομάδες μακριά, οι νεαροί (κατά βάση) φαν της σειράς βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση υποκατάστατου. Και μπορεί ήδη το Hunger Games να έχει παρουσιαστεί ως το επόμενο φραντζάιζ που μπορεί να αναστατώσει τον ύπνο εφήβων κι όχι μόνο, αλλά το τρέιλερ των επερχόμενων «Beautiful Creatures» με τη μαεστρία του  Ρισάρ Λα Γκραβενίζ («Ο βασιλιάς της μοναξιάς», «Ο γητευτής των αλόγων», «Οι γέφυρες του Μάντισον», «Ο καθρέφτης έχει δύο πρόσωπα», "P.S. I love you")  δείχνει ότι ακόμα μια ταινία βασισμένη σε λογοτεχνική σειρά (με την υπογραφή των Κάμι Γκαρθία και Μάργκαρετ Στολ) έρχεται  να παρηγορήσει τους twilighters συστήνοντας ένα νέο γοτθικό ζευγαράκι – Άλντεν Έρενραιχτ («Τέτρο») και Άλις Ένγκλερτ (κόρη της Τζέιν Κάμπιον και συμπρωταγωνίστρια της Ελ Φάνινγκ στο "Ginger and Rosa") και μαζί τους μια ομάδα βραβευμένων πρωταγωνιστών – Τζέρεμι Άιρονς, Έμα Τόμσον, Βαϊόλα Ντέιβις, Έμι Ρόσουμ (του τηλεοπτικού «Shameless»).

Ποιος ο λόγος να συγκρίνουμε την αυγή του ενός φρατζάιζ με το … λυκόφως του άλλου; Ο κεντρικός άξονας φυσικά, που θέλει ένα νεαρό ζευγάρι σε απαγορευμένο ειδύλλιο στα πλαίσια μιας μοντέρνας μυθολογίας με όλη τη γοητεία του παρελθόντος να τη στοιχειώνει:

Ο συνεσταλμένος μα πανέξυπνος έφηβος Ίθαν Γουέιτ που βασανίζεται από μυστηριώδη όνειρα και προσπαθεί να ξεφύγει από το πνιγηρό περιβάλλον μιας μικρής πόλης και η ιδιαίτερη και μυστηριώδης Λένα Ντουκέιν, που έχει μόλις μετακομίσει στην περιοχή και κρύβει ένα φοβερό μυστικό. Ένας θνητός Ρωμαίος και μια μάγισσα Ιουλιέτα σε μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από την πραγματική μας ταυτότητα – μια ένα σύγχρονο παραμύθι που εκτυλίσσεται σε μια γοτθική, βαθιά θρησκευόμενη επαρχία του Νότου, ανάμεσα στους πνιγμένους στην άναρχη βλάστηση κήπους, στους θολούς βάλτους και στα φαντάσματα του Αμερικανικού Εμφυλίου, αναφέρει η σύνοψη.

Το τρέιλερ προδίδει μοιραίο, καταραμένο έρωτα κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, περιπέτεια και φαντασία σε σύγχρονη αισθητική, όπως οι δυο γυναίκες συγγραφείς αποτύπωσαν στη best seller τριλογία τους – Τα “Όμορφα Πλάσματα“, το  “Όμορφο Σκοτάδι“ και το “Όμορφο Χάος“ έχουν ήδη μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και μετά το φαινόμενο Στέφανι Μέγιερ, το θηλυκό συγγραφικό δίδυμο θεωρείται ο βασικότερος εκπρόσωπος της νέας αίσθησης στον λογοτεχνικό σύμπαν του υπερφυσικού. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ