• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Οι Χρυσές Σφαίρες κάνουν λίφτινγκ!

7 Ιαν 2009 | Νέα | 0 comments

Ανανεώθηκε το αγαλματίδιο των Χρυσών Σφαιρών, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη λαμπερή βραδιά της απονομής, την 11η Ιανουαρίου
Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Όπως κάθε 66χρονη σταρ που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το αγαλματίδιο των Χρυσών Σφαιρών υποβλήθηκε σε ένα ελαφρύ face lift λίγο πριν εκτεθεί στα μάτια ενός πολυπληθούς κοινού από 160 και πλέον χώρες, στις οποίες θα μεταδοθεί η πολυαναμενόμενη 66η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ένωση Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (Hollywood Foreign Press Association), ο πρόεδρος Jorge Camara έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης Σφαίρας. Οι αλλαγές είναι διακριτικές και απλώς είχαν στόχο να βελτιώσουν τη λεπτομέρεια και τη συμμετρία των αγαλματίδιων, ούτως ώστε να τελειοποιήσουν την εικόνα τους, αλλά και να σταθεροποιήσουν τη βάση τους, κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά στη μεταφορά. Εκτός από τις μικρές αισθητικές παρεμβάσεις στο μεταλλικό μέρος των Σφαιρών, το βραβείο απέκτησε μια νέα μαρμάρινη βάση, αλλά και μια πολυτελή βελούδινη εσωτερικά, δερματόδετη θήκη. Όπως έγινε γνωστό, για την αισθητική ανανέωση των Σφαιρών χρειάστηκε αρκετός χρόνος, αφού ήδη από το 2007 άρχισε η διαδικασία του νέου σχεδιασμού, μετά την ανάθεση του project στην εταιρεία που κατασκευάζει τα συλλεκτικής αξίας αγαλματίδια.

Το design των Σφαιρών είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τα μέλη της Ένωσης το 1945, όταν διεξήχθη διαγωνισμός για την ανάδειξη του ιδανικού σχήματος, μεγέθους και σχεδίου των βραβείων. Η τότε πρόεδρος Maria Cisternas είχε παρουσιάσει την τελική επιλογή: μια χρυσή σφαίρα περιστοιχιζόμενη από μία λωρίδα κινηματογραφικού φιλμ και τοποθετημένη επάνω σε ένα βάθρο.

Η βραδιά της 11ης Ιανουαρίου στο Beverly Hilton αναμένεται λαμπερή, όχι μόνο εξαιτίας των διασημοτήτων που θα παρουσιάσουν κι αυτών που θα παρακολουθήσουν την τελετή, αλλά εξαιτίας και των προγραμματισμένων πάρτι, όπου μικροί και μεγάλοι αστέρες θα στριμωχτούν για ακόμα μια φορά προσπαθώντας να χωρέσουν στο κάδρο των φωτορεπόρτερς. Το μενού της βραδιάς επιμελείται ο σεφ Suki Suguira που θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους ένα μοναδικό gourmet δείπνο, με πιάτα «φιλοτεχνημένα» από οργανικές πρώτες ύλες. 


Θυμηθείτε τις υποψηφιότητες 
εδώ


Ανθή Νταουσάνη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ