• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Οι αδικημένοι των Όσκαρ…

24 Ιαν 2005 | Νέα | 0 comments

Μια πρωτότυπη ψηφοφορία μεταξύ των τηλεθεατών του για την ανάδειξη των 10 σκηνοθετών που θα έπρεπε να βραβευτούν με Όσκαρ, αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν, διοργάνωσε το Channel Turner της Μεγάλης Βρετανίας εν όψει και της φετινής απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μια πρωτότυπη ψηφοφορία μεταξύ των τηλεθεατών του για την ανάδειξη των 10 σκηνοθετών που θα έπρεπε να βραβευτούν με Όσκαρ, αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν, διοργάνωσε το Channel Turner της Μεγάλης Βρετανίας εν όψει και της φετινής απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.

Πρώτος στη λίστα αναδείχθηκε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος παρά τις 6 υποψηφιότητές του στο παρελθόν για τις ταινίες του, όπως το ‘Psycho’ και ‘Rear Window’, δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο χρυσό αγαλματάκι.

Τη δεύτερη και τρίτη θέση στη λίστα κατέλαβαν ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Στάνλεϋ Κιούμπρικ. Ωστόσο, ο Σκορτσέζε είναι φαβορί για το φετινό Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του ‘The Aviator’, η οποία απέσπασε ήδη 3 Χρυσές Σφαίρες.

Στην ίδια λίστα ακολουθούν οι Ρίντλεϊ Σκοτ, Τιμ Μπάρτον, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Σπάικ Λι, Μάικ Λι, Χάουαρντ Χοκς και Ρομπέρτο Ροσελίνι.

Στις αντίστοιχες ψηφοφορίες για τους άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς που θα έπρεπε να κερδίσουν ένα Όσκαρ, αλλά ποτέ δεν το κατάφεραν, τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Σάμιουελ Τζάκσον και Ντέμι Μουρ. Στη λίστα για τους άνδρες ηθοποιούς, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Στηβ Μακ Κουίν, ακολουθούμενος από τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο οποίος είχε λάβει 7 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και μία για το ρόλο του στην ταινία ‘Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ’.

Στην λίστα των γυναικών ηθοποιών, μετά τη Ντέμυ Μουρ, ακολουθεί η Σάρον Στόουν. Η δημοφιλής ηθοποιός ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 1996, για το ρόλο της στην ταινία ‘Καζίνο’, δεν κατάφερε, όμως να φύγει νικήτρια από εκείνη την απονομή.

Οι φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ