• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστής με μόλις μια ατάκα!

8 Μαρ 2012 | Νέα | 0 comments

Ο Αμερικανός ηθοποιός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να υποδυθεί τον αδικημένο πρωταγωνιστή του «Motor City», που κυνηγά αυτούς που τον έβαλαν στη φυλακή
Συντάκτης: Χριστίνα Λιάπη
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μπορεί η παραγωγή του «Motor City» να έλαβε δυσάρεστα νέα με την αποχώρηση του Ντόμινικ Κούπερ από τον πρωταγωνιστικό ρόλο λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των γυρισμάτων, αλλά φαίνεται ότι η τύχη των παραγωγών αρχίζει να γυρνάει: σύμφωνα με το Variety, ο Τζέικ Τζίλενχαλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να τον αντικαταστήσει.

Εάν τελικά δεχθεί να συμμετάσχει, θα είναι μεγάλη επιτυχία για το πρότζεκτ αφού ο Αμερικανός ηθοποιός όχι μόνο έδειξε ότι μπορεί να χειριστεί σκηνές δράσης (είτε στο «Πρίγκηπα της Περσίας» είτε στο «Τα Τελευταία Οκτώ Λεπτά») αλλά είναι μεγαλύτερο όνομα από τον ακόμα ανερχόμενο Κούπερ. Και σίγουρα η ταινία θα χρειαστεί όσες χαρισματικές παρουσίες μπορεί να έχει γιατί η ελάχιστη πλοκή που έχει διαρρεύσει, δεν ακούγεται και ιδιαίτερα πρωτότυπη: ένας μικροαπατεώνας καταλήγει στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε και, όταν αποφυλακίζεται, ξεκινά μια αποστολή εκδίκησης ενάντια στον άνδρα που τον έβαλε εκεί και έκλεψε την αγαπημένη του (αλήθεια).

Το μόνο ενθαρρυντικό αντίβαρο στην έλλειψη πρωτοτυπίας της ιστορίας είναι το γεγονός ότι το σενάριο του Τσαντ Σεντ Τζον (που είχε ανακηρυχθεί ένα από τα καλύτερα σενάρια του 2009 στην γνωστή μαύρη λίστα της βιομηχανίας) αρχικά περιείχε μόλις μία ατάκα (!) για τον κεντρικό ήρωα, αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή η θαρραλέα επιλογή θα επιβιώσει τις πιέσεις του στούντιο μέχρι να φτάσει η ταινία στις αίθουσες.

Ενθαρρυντική επίσης είναι και η παρουσία του Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του κακού, που θα του δώσει την ευκαιρία να συνεργαστεί και πάλι με έναν εκ των δύο σκηνοθετών του στο «The Book of Eli», Άλμπερτ Χιουζ (επίσης γνωστού από το «From Hell»), ενώ τον ρόλο του γυναικείου οφθαλμόλουτρου θα κρατήσει η Άμπερ Χερντ.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες και η ταινία θα κυκλοφορήσει πιθανότατα μέσα στο 2013. Εν τω μεταξύ, θα δούμε τον Τζίλενχαλ στην αστυνομική περιπέτεια «End of Watch» το επόμενο φθινόπωρο.

Χριστίνα Λιάπη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ