Αν υπάρχει ένα πράγμα κοινό για κάθε χαρακτήρα του «Game of Thrones», είναι το γεγονός ότι, από τους πλέον αξιοσέβαστους βασιλιάδες μέχρι τους πιο ταπεινούς υπηρέτες, όλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον θάνατο κάποια στιγμή.
Με έναν πόλεμο να έχει ξεσπάσει στο βασίλειο, μια θρησκευτική εξέγερση να παίρνει σχήμα μέσα στην πρωτεύουσα και ορδές από ζόμπι να καταφθάνουν από τα βόρεια, είναι αδύνατον γι’ αυτούς τους χαρακτήρες να λησμονήσουν έστω και για λίγο τη θνητότητά τους.
Κανένας, βέβαια, στο τρέιλερ δεν ξεστομίζει κυριολεκτικά τις λέξεις «όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν», αλλά διάφοροι χαρακτήρες παραφράζουν την πρόταση με διαφορετικούς τρόπους. «Φοβάσαι;» ρωτάει ο Tyrion (Πίτερ Ντίνκλεϊτζ), «θα έπρεπε».
Ο High Sparrow (Τζόναθαν Πράις) φαίνεται να θορυβείται λιγότερο από τη σκέψη του θανάτου. «Είμαστε αμαρτωλά πλάσματα» λέει. «Αξίζουμε τον θάνατο, όλοι τον αξίζουμε.» Και ο Jaqen H’ ghar (Τομ Βλασίχα) αναφέρεται στον θάνατο σαν να είναι δώρο: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το δώρο θα δοθεί», υπόσχεται.
Και παρόλο που έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο θάνατος δεν είναι απαραίτητα το τέλος του ταξιδιού σ’ αυτό το βασίλειο – θυμηθείτε τον Beric Dondarrion που έχει νεκραναστηθεί πολλές φορές από τον κόκκινο ιερέα του- δεν υπάρχει κανένα σημάδι του Jon Snow στο τελευταίο τρέιλερ (ο ηθοποιός Κιτ Χάρινγκτον επέμενε ότι θα επιστρέψει μόνο σαν πτώμα αλλά πολλοί φανατικοί του περιμένουν να «ξαφνιαστούν» από την επιστροφή του στην έκτη σεζόν).
Ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάνει τον έκτο κύκλο του «Game of Thrones» τόσο συναρπαστικό, είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες πλοκές έχουν απομακρυνθεί πια από τα μυθιστορήματα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο εκείνοι που τα έχουν διαβάσει όσο κι εκείνοι που δεν το έχουν κάνει, θα αιφνιδιαστούν με τον ίδιο τρόπο.
Για την ακρίβεια, η σειρά έχει ξεφύγει τόσο από την αρχική πηγή υλικού της σε κάποια σημεία, που οι δημιουργοί της, Ντέιβιντ Μπενίοφ και Νταν Γουέις λένε ότι τα επερχόμενα επεισόδια δεν πρόκειται καν να καταστρέψουν τις εκπλήξεις των βιβλίων.






