• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ο Ταραντίνο βρήκε σεναριογράφο για το επόμενο «Star Trek»

22 Δεκ 2017 | Νέα | 0 comments

Ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Τζ.Τζ.Έιμπραμς προετοιμάζουν το επόμενο «Star Trek» και προσέλαβαν τον σεναριογράφο της «Επιστροφής». 
Συντάκτης: Πάνος Γκένας
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει να επιβιβαστεί στο Enterprise και να εξερευνήσει νέους κόσμους, εκτός γης. Ο δαιμόνιος σκηνοθέτης έχει μία πολύ συγκεκριμένη ιδέα για ταινία «Star Trek» και έχει μοιραστεί το όραμά του με τον Τζ.Τζ.Έιμπραμς, όπως επιβεβαίωσε το Hollywood Reporter.

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε το απίθανο νέο ότι οι δυο τους σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν μία ομάδα σεναριογράφων για να ολοκληρώσουν το σενάριο της ταινίας, να το παραδώσουν στην Paramount και (ενδεχομένως) ο Ταραντίνο να αυτοπροταθεί για τη σκηνοθεσία. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, το στούντιο δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ενώ τόσο ο Ταραντίνο, όσο και ο Έιμπραμς είναι απασχολημένοι αυτή την περίοδο με την ταινία που εμπνέεται από τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ ο πρώτος και με το ένατο επεισόδιο «Star Wars» ο δεύτερος.

Τώρα φαίνεται αυτό το σχέδιο να προχωρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, ο σεναριογράφος Μαρκ Σμιθ, που πριν 2 χρόνια έγραψε την «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, ξεκινά συνεργασία με τον Ταραντίνο για να μετατρέψει την ιδέα που είχε ο τελευταίος σε ένα καινούριο σενάριο. 

Το 2015 σε μια συνέντευξή του ο Ταραντίνο είχε αποκαλύψει ότι θα ήταν πιο πιθανό να σκηνοθετήσει μια ταινία «Star Trek» αντί «Star Wars», υπογραμμίζοντας πως είναι μεγάλος φαν της πρωτότυπης σειράς. «Το μόνο που τους περιόριζε ήταν ο προϋπολογισμός τους τη δεκαετία του '60 και το οκταήμερο πρόγραμμα γυρισμάτων. Θα μπορούσες να αντλήσεις ιδέες από τα κλασικά επεισόδια "Star Trek" και να τα επεκτείνεις εύκολα σε 90 λεπτά ή και περισσότερα και να κάνεις πραγματικά εκπληκτικά πράγματα», είχε δηλώσει ο Ταραντίνο, που παραδέχθηκε ότι το επεισόδιο «Yesterday's Enterprise» του «Star Trek: The Next Generation» ήταν ένα από τα καλύτερα επεισόδια που γράφτηκαν ποτέ.

Να θυμίσουμε πως ο Έιμπραμς ήταν υπεύθυνος για το reboot του «Star Trek» το 2009 (σκηνοθέτησε και το «Star Trek: Into Darkness» του 2013), λίγο πριν ταξιδέψει σε ένα «γαλαξία πολύ, πολύ μακριά» με το «Η Δύναμη Ξυπνάει». Επίσης η Paramount είχε κα΄νει σαφές πως επιθυμεί μία τέταρτη ταινία «Star Trek», που θα επαναφέρει τον Κρις Χέμσγουορθ στο franchise. Η πιο πρόσφατη ταινία «Star Trek: Beyond», παρά τις καλές κριτικές, δεν «έσπασε ταμεία» κερδίζοντας μόλις 343,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, το χαμηλότερο σύνολο σε σύγκριση με τις προηγούμενες δυο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ