• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ο σκοτεινός, βίαιος και βρώμικος κόσμος του Ντρεντ

8 Μάι 2012 | Νέα | 0 comments

Όσοι έχετε συνηθίσει να βλέπετε τη Λένα Χέντεϊ στο ρόλο της δόλιας και σκοτεινής βασίλισσας του Game of Thrones,
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Όσοι έχετε συνηθίσει να βλέπετε τη Λένα Χέντεϊ στο ρόλο της δόλιας και σκοτεινής βασίλισσας του «Game of Thrones», θα τη δείτε πλέον να επιστρέφει σε μελαχρινή εκδοχή για το ρόλο της στο "Dredd", τη νέα κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς κόμικ, όπου θα τη δούμε ως σκληρή Μαντλίν (Μα – Μα), επικεφαλής συμμορίας που διακινεί ένα πανίσχυρο ναρκωτικό. Απέναντί της θα βρει τον αδυσώπητο δικαστή Ντρεντ – Καρλ Έρμπαν, που μαζί με την Ολίβια Κίρμπι (ως εκπαιδευόμενη Δικαστή Άντερσον) θα προσπαθήσουν να τη σταματήσουν στο φουτουριστικό περιβάλλον της διεφθαρμένης πόλης Mega City One.

«O κόσμος της ταινίας είναι βρώμικος, σκοτεινός και βίαιος» υπόσχεται η Χέντεϊ. «Γεμάτος πιστολίδι, αίμα και ανοιχτές πληγές, με φόντο μια παραγκούπολη του μέλλοντος με χαμηλά τσιμεντένια σπίτια – σαν τις φαβέλες, αλλά από μπετόν».

Ακούγεται ήδη αρκετά τρομακτικό. Όσο για τη Μα – Μα, ο ρόλος προοριζόταν για μεγσαλύτερης ηλικίας ηθοποιό, μέχρι που η Χέντεϊ απέδειξε ότι τα ένσημά της στην κακία είναι αρκετά για να εντυπωσιάσει το σεναριογράφο Άλεξ Γκάρλαντ κι ο χαρακτήρας να υποστεί ένα μικρό λίφτινγκ.

«Την έχω στο μυαλό μου σαν ένα γέρικο καρχαρία που περιμένει έναν μεγαλύτερο και δυνατότερο να εμφανιστεί και να τον σκοτώσει. Νιώθει έτοιμη γι’ αυτό, σχεδόν εύχεται να συμβεί – είναι σα να λέει ποιος έχει τα κότσια να μου κάνει αυτή τη χάρη» λέει η Χέντεϊ και ανεβάζει λίγο τους παλμούς των κόμικ φαν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.  Α.Ν

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ