Και ο δημιουργός του «Μπλε Βελούδου» και του Twin Peaks παραμένει συγκεντρωμένος στην εν οίκω ζωή. Σηκώνεται το πρωί, κάνει καφέ, διαλογισμό και πιάνει δουλειά. Η «δουλειά» όμως αυτή την εποχή δεν περιλαμβάνει τίποτα σχετικό με τον κινηματογράφο ή μια μελλοντική παραγωγή. Αυτό που παλεύει τώρα να φτιάξει ο Λιντς είναι δύο…απλίκες.
«Για κάποιο λόγο πήραμε τη ζωή μας λάθος και η Μητέρα Φύση είπε ένα 'αρκετά, πρέπει να σταματήσουν τα πάντα'», λέει ο Λιντς για την πανδημία. «Κι αυτό θα κρατήσει αρκετά έως ότου να οδηγήσει σε έναν νέο τρόπο σκέψης», συνεχίζει ο αισιόδοξος (στη ζωή) δημιουργός. «Θα είναι ένας διαφορετικός κόσμος μετά, ένας εξυπνότερος κόσμος. Λύσεις θα υλοποιηθούν κι αυτό είναι πάντα καλό. Οι ταινίες θα επιστρέψουν. Όλα θα αναβλύσουν εκ νέου και πιθανόν με έναν πολύ καλύτερο τρόπο», ολοκλήρωσε με βιβλική βεβαιότητα.
Μακάρι θα πούμε εμείς (αν και δεν φαίνεται να βλέπει τι υλοποιημένη πενυματικότητα συμβαίνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης…), κρατώντας, ίσως λίγο παραπάνω από την ελπίδα των παραπάνω τις ακόλουθες πρακτικότερες: «Οι άνθρωποι μπορούν να βάψουν και να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν μικρά πράγματα, να γράψουν στίχους, ιστορίες που αργότερα μπορεί να γίνουν ταινίες, μπορούν να παίξουν ή να εφεύρουν παιχνίδια. Τόσα μπορείς να κάνεις σε μικρό χώρο, ακόμα και να εφεύρεις μαγειρικές συνταγές. Είναι μια ευκαιρία για ένα σωρό διαφορετικά πειράματα».
Και μόνο από την επανάληψη του «εφεύρουν», ο Λιντς συγκινεί και δείχνει έναν δρόμο που πολλάκις έχει περπατήσει. Εκείνα που στον έναν μοιάζουν απλοϊκά στον άλλον είναι παραίνεση και έναυσμα. Δεν τα παρατάμε, η ζωή είναι αδιάλειπτος αγώνας, συμβαίνει διαρκώς και θα τον κερδίσουμε.
Όσο για τους αμετανόητους σινεφίλ υπάρχει πάντα και η ανακάλυψη αυτού:






