• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ο Ντάνιελ Μπριλ μπαίνει στη Φεράρι του Λάουντα

23 Αυγ 2011 | Νέα | 0 comments

Με το μυαλό κολλημένο στο μεγαλόπνοο πρότζεκτ του, που δεν είναι άλλο από το Dark Tower, ο Ρον Χάουαρντ ασχολείται στο μεταξύ με πιο εύκολα κινηματογραφήσιμα θέματα.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με το μυαλό κολλημένο στο μεγαλόπνοο πρότζεκτ του, που δεν είναι άλλο από το "Dark Tower", ο Ρον Χάουαρντ ασχολείται στο μεταξύ με πιο εύκολα κινηματογραφήσιμα θέματα.

Αυτόν τον καιρό στη λίστα των προτεραιοτήτων του είναι το "Rush", η ταινία που πήρε μέσα από τα χέρια του Πολ Γκρίνγκρας και όπου θα αφηγηθεί την αναμέτρηση του θρύλου της Φόρμουλα 1, του Αυστριακού Νίκι Λάουντα με το βρετανό οδηγό Τζέιμς Χαντ.

Στην κόκκινη Φεράρι θα μπει ο Ντάνιελ Μπριλ, ο γοητευτικός γερμανόφωνος ηθοποιός του "Control", της "Πτώσης", του "Σφραγισμένα Χείλη" και του "Άδωξοι Μπάσταρδη", ενώ στο ρόλο του αντιπάλου του θα δούμε τον Κρις Χέμσγουορθ του Thor.

Στο σενάριο του Πίτερ Μόργκαν (παλιού συνεργάτη του Χάουαρντ στο Frost/Nixon) υπάρχει και γυναικείο lead, το οποίο δόθηκε στη Γερμανίδα Αλεξάνδρα Μαρία Λάρα.

Το σενάριο θα εστιάζει στη σεζόν του 1976 όταν ο Λάουντα, που έδινε μάχη με τον Χαντ και ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο, όταν σε ένα ατύχημα έχασε τον έλεγχο της Φεράρι του, τράκαρε, πήρε φωτιά ολόκληρος κι έπεσε σε βραχύ κώμα.

Ο Χαντ αναδείχθηκε νικητής, αλλά ο Λάουντα πήρε το αίμα του πίσω σε επόμενα Γκραν Πρι, επιστρέφοντας στους αγώνες ύστερα από μόλις έξι εβδομάδες, ωστόσο έχασε το πρωτάθλημα με διαφορά ενός βαθμού από τον Βρετανό.

Τελικά στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα Ένα (1975, 1977, 1984) με 25 νίκες στο ενεργητικό του.

Α.Ν

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ