• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ο “Κινγκ Κονγκ” κέρδισε το Empire!

14 Μαρ 2006 | Νέα | 0 comments

Η ταινία “Κινγκ Κονγκ” του Πίτερ Τζάκσον ψηφίσθηκε από κινηματογραφόφιλους ως η καλύτερη ταινία του 2005 και κέρδισε το βραβείο Empire.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η ταινία “Κινγκ Κονγκ” του Πίτερ Τζάκσον ψηφίσθηκε από κινηματογραφόφιλους ως η καλύτερη ταινία του 2005 και κέρδισε το βραβείο Empire.
Η ταινία με τον τεράστιο γορίλα επικράτησε των ταινιών “Crash”, που τιμήθηκε με το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, “Sin City”, “Πόλεμος των Αστρων: Επεισόδιο ΙΙΙ” και ο “Πόλεμος των Κόσμων”.
Η πρωταγωνίστρια του “Crash” Τάντι Νιούτον ψηφίσθηκε ως η καλύτερη ηθοποιός και ο Τζόνι Ντεπ ως ο καλύτερος ηθοποιός για την ερμηνεία του στην ταινία “Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας”.
Το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας δόθηκε στο “Περηφάνεια και Προκατάληψη”.
Το τελευταίο επεισόδιο της ταινίας “Πόλεμος των Αστρων” ψηφίσθηκε ως καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας και η σκηνή της γέννησης του Βέιντερ ανακηρύχθηκε ως η σκηνή της χρονιάς .
Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας δόθηκε στην ταινία “Team America: World Police”, καλύτερο θρίλερ ανακηρύχθηκε η ταινία “Kiss Kiss, Bang Bang” καθώς η ταινία ” The Descent” ψηφίσθηκε ως η καλύτερη ταινία τρόμου. Μετα την πρόσφατη οσκαρική τους επιτυχία οι σκηνοθέτες της ταινίας “Ουάλας και Γκρόμιτ: Στον τεράστιο λαχανόκηπο” Στηβ Μποξ και Νικ Παρκ ανακηρύχθηκαν και καλύτεροι σκηνοθέτες για το βραβείο Empire.
Ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στο σκηνοθέτη Στίβεν Φρίαρς, το βρετανό ηθοποιό Μπράιαν Κοξ και το θρυλικό ηθοποιό του Χόλιγουντ Τόνι Κέρτις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ