• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ο Αρονόφσκι και η ληστεία!

1 Οκτ 2009 | Νέα | 0 comments

Τη μεγαλύτερη ένοπλη ληστεία στα διεθνή αστυνομικά χρονικά ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Ντάρεν Αρονόφσκι, προς το παρόν από τη θέση του παραγωγού, που ελπίζουμε να τον οδηγήσει και σε αυτήν του σκηνοθέτη.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τη μεγαλύτερη ένοπλη ληστεία στα διεθνή αστυνομικά χρονικά ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Ντάρεν Αρονόφσκι, προς το παρόν από τη θέση του παραγωγού, που ελπίζουμε να τον οδηγήσει και σε αυτήν του σκηνοθέτη. Η ιστορική ληστεία  έγινε τον Φεβρουάριο του 2006 από αποθηκευτικό χώρο εταιρείας ασφαλείας στο Τόνμπριτζ του Κεντ και είχε λεία 53 εκατ. στερλίνων (70 εκατ. ευρώ), ενώ τα μέλη της σπείρας ήδη βρίσκονται πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν- όταν η ληστεία-μαμούθ συγκλόνιζε την κοινή γνώμη- , οι δράστες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο που έφερε τα χαρακτηριστικά γαλάζια φώτα των περιπολικών και φορούσαν ρούχα που έμοιαζαν με αυτά των αστυνομικών.

Ο ένας από τους δράστες σταμάτησε τον διευθυντή της αποθήκης, του πέρασε χειροπέδες και τον έβαλε στο όχημα. Την ίδια ώρα, οι συνεργοί τους -επίσης με στολές αστυνομικών- προχωρούσαν στην απαγωγή της συζύγου του διευθυντή και του γιου του. Λίγο αργότερα έφτασαν όλοι στην αποθήκη. Εκεί με την απειλή όπλων, υποχρέωσαν τον διευθυντή να ανοίξει την αποθήκη. Χρειάστηκαν σχεδόν μία ώρα για να φορτώσουν τα μετρητά. (Όχι δεν περιγράφουμε σκηνή από την επερχόμενη ταινία, αλλά τα γεγονότα όπως συνέβησαν!)


Η λεία ήταν τόσο μεγάλη, που τα μέλη της συμμορίας βρέθηκαν απροετοίμαστα για τη μεταφορά της, καθώς είχαν μαζί τους μόνο ένα ημιφορτηγό. Άφησαν έτσι πίσω τους μέσα στην αποθήκη πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε μετρητά! (Αν ζαλίζεσαι δεν είσαι ο μόνος!)

Είναι από τις περιπτώσεις που η πραγματικότητα ξεπερνά και τη φαντασία των σεναριογράφων. Ο Κέρι Γουίλιαμσον (Fork in the Road) θα προσαρμόσει το σενάριο στο βιβλίο του Χάουαρντ Σουνς “Heist: The Inside Story of the World’s Biggest Robbery” που αφηγείται την πραγματική ιστορία. Ο Αρονόφσκι δήλωσε πάντως ότι η κινηματογραφική μεταφορά της απίθανης ιστορίας θα εστιάσει στο χαρακτήρα του «εγκεφάλου» της σπείρας και των υπολοίπων μελών, αφού ένα τέτοιο εγχείρημα προϋποθέτει κάτι περισσότερο από … ένα μάτσο Αγγλάρες!


Τελικά η σπείρα πιάστηκε στη φάκα, με τη συνεργασία μιας κομμώτριας, η οποία εξασφάλισε ασυλία, σε αντάλλαγμα της κατάθεσής της. Η ίδια παραδέχτηκε τότε ότι (μάλλον με το αζημίωτο) βοήθησε τα μέλη της συμμορίας να μεταμφιεσθούν πριν από τη ληστεία!

Να σημειωθεί ότι η ληστεία ξεπερνά εκείνη της Φορταλέτσα της Βραζιλίας αυτό το καλοκαίρι, με λεία 55 εκατ. ευρώ, τη ληστεία του Θησαυροφυλακίου του 
Knightsbridge το 1987, με λεία 53 εκατ. ευρώ και εκείνη της Βόρειας Τράπεζας του Μπέλφαστ το 2004 με λεία 43 εκατ. ευρώ. Όλες οι παραπάνω εγκληματικές ενέργειες ωχριούν, όμως, μπροστά στη ληστεία της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, που συνέβη εν μέσω αμερικανικής εισβολής το 2003 και είχε λεία περί τα 88 εκατ. ευρώ.


Με Αρονόφσκι στο τιμόνι περιμένουμε κάτι καλύτερο από το The Bank Job, ενώ δεν αποκλείεται κόντρα στήθος με στήθος με το World’s Biggest Diamond Heist που ετοιμάζει η εταιρεία του Τζέι Τζέι Έιμπραμς για την Par (αν δεν έχει αλλάξει κάτι).

A.N

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ