• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Ο Άρι Φόλμαν ζωντανεύει την ιστορία της Άννα Φρανκ

12 Δεκ 2013 | Νέα | 0 comments

Ο Ισραηλινός σκηνοθέτης, που έγινε παγκόσμια γνωστός με το αριστουργηματικό «Βαλς με τον Μπασίρ» και επισκέφθηκε την Αθήνα στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας για το πλήρες αφιέρωμα στο έργο του, ανακοίνωσε το επόμενό του πρότζεκτ.
Συντάκτης: Χριστίνα Λιάπη
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Παρόλο που έχει επανειλημμένως μιλήσει για την εξαντλητική διαδικασία δημιουργίας της τελευταίας ταινίας του, «The Congress», ο υποψήφιος για Όσκαρ για το αριστουργηματικό «Βαλς με τον Μπασίρ» Άρι Φόλμαν επιμένει στο animation και ήδη προετοιμάζεται για το νέο του πρότζεκτ: μια νέα κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας της Άννας Φρανκ.

Για την ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία θα προσανατολίζεται σε όλη την οικογένεια, ο Φόλμαν, που μόλις κέρδισε το Βραβείο Animated Ταινίας στα πρόσφατα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία, δήλωσε: «Το να μεταφέρουμε το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ στην οθόνη είναι μια φανταστική ευκαιρία και πρόκληση αφού υπάρχει μια πραγματική ανάγκη για νέο καλλιτεχνικό υλικό που θα κρατήσει τη μνήμη ζωντανή για τις νέες γενιές».

Ο Φόλμαν και η συμπαραγωγός του, Νταϊάνα Ελμπάουμ, θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του Ιδρύματος Άννα Φρανκ, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα της, και μοναδικό επιζώντα της εβραϊκής οικογένειας, Όττο Φρανκ.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον χειμώνα του 2014.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ