• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Μελ Γκίμπσον και Σον Πεν, «Ο Καθηγητής και ο Παράφρων» σε μια ταινία που (επιτέλους) θα βγει στις αίθουσες

4 Φεβ 2019 | Νέα | 0 comments

Με σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση και μετά από αγωγές επί αγωγών, το «Professor and the Madman», έχει trailer κι ενδεχομένως να το δούμε και στο τρέχον έτος.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μια συνάντηση μεγάλων της χολιγουντιανής αύρας, του Μελ Γκίμπσον και του Σον Πεν (τέσσερα όσκαρ μεταξύ τους σε οκτώ υποψηφιότητες, ας θυμίσουμε) δείχνει επιτέλους να βρίσκει το δρόμο της προς την αίθουσα. Το «The Professor and the Madman», σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου του «Apocalypto», Φαράντ Σαφίνια, με την υψηλή εποπτεία των Τζον Μπούρμαν («Όταν Ξέσπασε η Βία») και Τοντ Κομαρνίτσκι («Sully»), αφηγείται την ιστορία της σύλληψης και της συγγραφής του Λεξικού της Οξφόρδης.

Σε μια σύγκρουση…γενειάδων, εύλογα καθώς ο Γκίμπσον παίζει τον καθηγητή Τζέιμς Μάρεϊ και ο Πεν έναν έγκλειστο σε ψυχιατρείο για ποινικά εγκλήματα, τον Δρ. Γουίλιαμ Τσέστερ Μάινορ που έγραψε πάνω από 10.000 λήμματα για το Λεξικό, το έργο θα είναι μια παραγωγή που εξ ημισείας ανέλαβε ο Μελ Γκίμπσον με την Voltage Pictures.

Ο λόγος της καθυστέρησης δεν ήταν στουντιακός, τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν κανονικά και η ταινία ήταν να βγει το 2017, αλλά δικαστικός μιας και η Icon του Γκίμπσον ήθελε το τελικό cut στην ιστορία που περιστρέφεται γύρω από δεύτερες ευκαιρίες και ζωές που δεν πρέπει να καταδικάζονται ολοσχερώς για ένα κρίμα. Η τέχνη που μιμείται τη ζωή.

Τώρα με το trailer να μας προδιαθέτει ευνοϊκά, υπάρχει βάσιμη προσδοκία για να δούμε το έργο στην τρέχουσα χρονιά και γιατί όχι, μια ταινία που θα επαναφέρει κάπως δυο ηθοποιούς που τελευταία βολοδέρνουν σε παραγωγές κατώτερες του ταλέντου τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ