• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Λαμπερή Πρεμιέρα με Θράσος

11 Φεβ 2011 | Νέα | 0 comments

Λαμπερή πρεμιέρα χθες για το Φεστιβάλ Βερολίνου με το “Αληθινό Θράσος” των αδερφών Κοέν. Ο Υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, η Πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλινγκ κήρυξαν χθες βράδυ την
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Λαμπερή πρεμιέρα χθες για το Φεστιβάλ Βερολίνου με το “Αληθινό Θράσος” των αδερφών Κοέν. Ο Υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας, η Πρόεδρος της Κριτικής επιτροπής Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλινγκ κήρυξαν χθες βράδυ την έναρξη, ενώπιον εκλεκτών προσκεκλημένων. Ανάμεσά τους, οι σκηνοθέτες της ταινίας, ο Τζος Μπρόλιν και φυσικά ο περσινός Οσκαρούχος Τζεφ Μπρίτζες.

Με μπότες και σπιρούνια λοιπόν το φετινό άνοιγμα του Φεστιβάλ που φέρνει στο προσκήνιο ένα έως τώρα ξεχασμένο είδος, αυτό του γουέστερν. Το φιλμ, που έχει γυριστεί στα 1969 με τον Τζον Γουέιν, δεν βασίστηκε στο προηγούμενο έργο αλλά στο μυθιστόρημα του Τσαρλς Πόρτις. Ωστόσο οι Κοέν, ούτε από το ίδιο το μυθιστόρημα καθεαυτό άντλησαν την έμπνευσή τους: “Για μας ήταν η ίδια η ιστορία που είχε τη σημασία της και που απλώς έτυχε να διαδραματίζεται στο τότε. Η κεντρική ιδέα, δηλαδή”, είπαν στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, όπου γινόταν το αδιαχώρητο.

Όσο για τους ανθρώπους που έκλεψαν λέβουν την παράσταση, δηλαδή την νεαρή πρωταγωνίστρια και τον σεβάσμιο dude, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ενθουσιασμένοι. “Για μένα κάθε μέρα του γυρίσματος ήταν και μια πρόκληση“ δήλωσε η μικρούλα Χέιλι Στάινφελντ. Ο Τζεφ Μπρίτζες από την άλλη διασκέδασε τις εντυπώσεις, σχολιάζοντας την δυσκολία που αντιμετώπισε η πλειοψηφία των θεατών να καταλάβει την ομιλία του στην ταινία: “η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν να καταφέρω να θέσω υπό έλεγχο τον πυκνό και γρήγορο διάλογο”.

Εντυπωσιακό άνοιγμα λοιπόν, με εξίσου εντυπωσιακές παρουσίες -παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και το ψιλόβροχο. Οι προβολές για κοινό, δημοσιογράφους και λοιπούς επαγγελματίες ξεκινούν σήμερα και στο Βερολίνο είναι business as usual. Καλή αρχή!

Φ.Β.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ