• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Joe Swanberg εκπλήξεις!

25 Σεπ 2008 | Νέα | 0 comments

Ένα ξεχωριστό δώρο επιφύλαξε στο Φεστιβάλ ο Joe Swanberg, σε μια από τις μέρες της παραμονής του στην Αθήνα. Σε αίθουσα μεγάλου αθηναϊκού ξενοδοχείου πρόβαλε σε κλειστό κύκλο ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και η Γαλλίδα Isild Le Besco, την οποία προσπαθούσε εναγωνίως να γνωρίσει από τη μέρα που έφτασε στην πόλη) τη νέα του ταινία “Alexander the Last”, την οποία είχε ολοκληρώσει μόλις μια μέρα πριν μας επισκεφθεί.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ένα ξεχωριστό δώρο επιφύλαξε στο Φεστιβάλ ο Joe Swanberg, σε μια από τις μέρες της παραμονής του στην Αθήνα. Σε αίθουσα μεγάλου αθηναϊκού ξενοδοχείου πρόβαλε σε κλειστό κύκλο ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και η Γαλλίδα Isild Le Besco, την οποία προσπαθούσε εναγωνίως να γνωρίσει από τη μέρα που έφτασε στην πόλη) τη νέα του ταινία “Alexander the Last“, την οποία είχε ολοκληρώσει μόλις μια μέρα πριν μας επισκεφθεί.


Ο DIY δημιουργός του “Nights and Weekends” κέρδισε το κοινό με την παρουσία του στην πρωτεύουσα. Είτε μαγνητίζοντας του θεατές της νέας του ταινίας με το Q&A που ακολούθησε της προβολής, είτε λαμβάνοντας μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με έλληνες ομολόγους του στον Ιανό. Είτε, κυρίως, κρατώντας ένα μοχίτο (ή ουζάκι, το οποίο λάτρεψε) στο χέρι σε κάποιο από τα πάρτι του φεστιβάλ, συζητώντας παράλληλα για τα πάντα: από σκηνοθέτες που θαυμάζει (η προαναφερθείσα και επίσης προσκεκλημένη Isild Le Besco) ή όχι (ξέσπασε σε γέλια όταν αναφέρθηκε η τελευταία ταινία του M. Night Shyamalan) μέχρι κόμικς που του αρέσουν, γεύσεις που τον διασκεδάζουν, ιστορίες από άλλα φεστιβάλ που ακόμα θυμάται.


Ειλικρινής και αφοπλιστικά φιλικός, ο παραγωγικότατος δημιουργός μας κέρδισε με την παρουσία του και πριν φύγει ανανέωσε το ραντεβού του με την Αθήνα και το Φεστιβάλ της. Θα τον περιμένουμε!


Θοδωρής Δημητρόπουλος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ