Oύτε η πανδημία, ούτε ο τραυματισμός του πρωταγωνιστή του μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία του πέμπτου «Ιντιάνα Τζόουνς» προς τις αίθουσες. Τα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν τέλος, όπως ανακοίνωσε ο παραγωγός Φρανκ Μάρσαλ στον λογαριασμό του στα social media, και έτσι μένει να περατωθεί το στάδιο του post-production, ώστε η ταινία να είναι έτοιμη για την προγραμματισμένη έξοδό της στις 30 Ιουνίου 2023.
Θυμίζουμε ότι η αρχική ημερομηνία εξόδου ήταν η 29η Ιουλίου του τρέχοντος, μα τα γυρίσματα της ταινίας αναβλήθηκαν λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά κι επειδή ο πρωταγωνιστής Χάρισον Φορν έβγαλε τον ώμο του, καθώς πρόβαρε μια σκηνή δράσης. Τέλος καλό, όλα καλά, ο Ίντυ θα ψάξει και πάλι αρχαία κειμήλια ανεκτίμητης αξίας στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, θα τα βάλει με ναζί ή με κάποιον άλλο ανταγωνιστή και θα προβάρει το θρυλικό καπέλο στον καθρέφτη για μια τελευταία φορά. Η ταινία αναμένεται να είναι η τελευταία της σειράς, με την πλοκή να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Οι πρώτες φήμες θέλουν την προσελήνωση του Apollo 11 να παίζει κάποιο ρόλο, ενώ φωτογραφίες από τα γυρίσματα με ρωμαίους στρατιώτες προκάλεσαν χαλασμό στα fora, με τους φαν να αναρωτιούνται αν ο Ίντυ πρόκειται να ταξιδέψει στον χρόνο.
Θα χρειαστεί λίγη υπομονή μέχρι του χρόνου για να μάθουμε περισσότερα. Μπορεί ο Σπίλμπεργκ να λείπει, μα το franchise βρίσκεται σε καλά χέρια, εκείνα του Τζέιμς Μάνγκολντ, της φήμης του «Copland», του «Λόγκαν» και του «Ford vs. Ferrari».






