• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Η πολυβραβευμένη «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου επιστρέφει στους κινηματογράφους

1 Απρ 2016 | Νέα | 0 comments

Σάββατο 2 Απριλίου, κινηματογράφος Άστορ 24:00 (μεταμεσονύκτια προβολή) και Κυριακή 3 Απριλίου, κινηματογράφος Δαναός 15:30.
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η «Τετάρτη 04:45» το ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ του Αλέξη Αλεξίου, που εκτυλίσσεται ανάμεσα στις σκιές και τα φώτα μιας υγρής Αθήνας, μεθοδικά και καθηλωτικά, σαν μία μεθυστική χορογραφία στυλιζαρισμένης κι αστραφτερής βίας, ξεχώρισε στα 7α Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποσπώντας 9 βραβεία.

Αναλυτικά η ταινία του Αλεξίου βραβεύτηκε με Ίρις Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας, Σκηνοθεσίας (Αλέξης Αλεξίου), Α' Αντρικού ρόλου για τον Στέλιο Μάινα, Φωτογραφίας (Χρήστος Καραμάνης), Μοντάζ, Μουσικής (Γιάννης Βεσλεμές/ Felizol), Σκηνογραφίας, Ήχου και το βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας.

Οι κινηματογράφοι Άστορ και Δαναός, σας δίνουν την ευκαιρία αν παρακολουθήσετε την ταινία στη μεγάλη οθόνη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο Άστορ θα πραγματοποιηθεί ειδική μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας «Τετάρτη 04:45» το Σάββατο 2 Απριλίου στις 24:00. Στην προβολή θα παρευρεθεί ο πρωταγωνιστής της ταινίας Στέλιος Μάινας. Πριν την έναρξη, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Κορίτσια της Θάλασσας» σε σκηνοθεσία Σήφη Μάινα, με τους Αριάδνη Καβαλιέρου, Χάρη Τζωρτζάκη, Κώστα Καζανά και Νίκο Ντάλα (είσοδος 5 ευρώ). 

Στον Δαναό η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 15:30, παρουσία του σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου, με τον οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μετά το τέλος της ταινίας (είσοδος 6 ευρώ).

Διαβάστε ακόμη:
Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου σάρωσε τα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ειδική προβολή του βραβευμένου «Exotica, Erotica, Etc.» της Ευαγγελίας Κρανιώτη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ