• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Η μπίλια έκατσε στο κόκκινο!

14 Ιούλ 2008 | Νέα | 0 comments

Το «Golden Army», λοιπόν, βρέθηκε στην πρώτη θέση του αμερικάνικου box office το τριήμερο που μας πέρασε, φέρνοντας στις αίθουσες κυρίως άντρες, όλων των ηλικιών. Έχουμε και λέμε. 35 εκατομμύρια δολάρια άνοιγμα για το «Hellboy II: The Golden Army», το οποίο αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον Ντελ Τόρο, όσο και για τον Ρον Πέρλμαν (ξεπερνώντας ακόμα και το άνοιγμα του «Blade II»).
Συντάκτης: Cinemagazine Team
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αρχικά, οι συνθήκες για την δεύτερη επίσκεψη του «Hellboy» στις αμερικάνικες αίθουσες δεν ήταν και τόσο ευοίωνες. Ο «Hellboy» δεν είναι και o πιο εμπορικός κόμικ ήρωας στον κόσμο. H Dark Horse που εκδίδει το διαβολόπαιδο δεν είναι ούτε Marvel ούτε D.C. comics, ενώ ο Μάικ Μίγκνολα δεν έχει το γιγάντιο στρατό οπαδών που σέρνει πίσω του ο Φρανκ Μίλερ. Από την αρχή του «Hellboy» εγχειρήματος ο Ντελ Τόρο δεν υπολόγισε ποτέ το περιορισμένο fan base ενός λιγότερο εμπορικού υπερήρωα. Επιπλέον, τα μακάβρια πλάσματα που φτιάχνει με το μολύβι του ο Γκιγιέρμο δεν είναι και οι πιο φιλικές φιγούρες στο μάτι του «μέσου θεατή». Τα 59 εκατομμύρια δολάρια που μάζεψε το πρώτο «Hellboy» στις Η.Π.Α., ήταν το φυσικό επακόλουθο όλων των παραπάνω και ουσιαστικά είχε κόψει τα φτερά των παραγωγών για ένα σίκουελ.


Ο Ντελ Τόρο, όμως, σε πείσμα όλων όσων ήθελαν να περάσουν την ταινία με το κόκκινο διαβολάκι στο αρχειακό κινηματογραφικό τους φάκελο, γύρισε το δεύτερο «Hellboy» και έτρεξε προσωπικά μια προωθητική εκστρατεία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το «Golden Army», λοιπόν, βρέθηκε στην πρώτη θέση του αμερικάνικου box office το τριήμερο που μας πέρασε, φέρνοντας στις αίθουσες κυρίως άντρες, όλων των ηλικιών. Έχουμε και λέμε. 35 εκατομμύρια δολάρια άνοιγμα για το «Hellboy II: The Golden Army», το οποίο αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον Ντελ Τόρο, όσο και για τον Ρον Πέρλμαν (ξεπερνώντας ακόμα και το άνοιγμα του «Blade II»).


Το «Hancock», που βρέθηκε στην πρώτη θέση του box office την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Γουίλ Σμιθ σε υπερ-ηρωική κωμωδία με R&B μελωδίες, 165 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε δέκα μέρες και η Sony Pictures εκτός από το να πανηγυρίζει στους δρόμους του Χόλιγουντ ετοιμάζει σίγουρα το «Hancock 2». Επίσης, το τρισδιάστατο ιουλιοβερνικό «Journey Τo Τhe Center Οf Τhe Earth», βρέθηκε στην τρίτη θέση μαζεύοντας 20 εκ. δολάρια και δείχνοντας την δυναμική της 3D κινηματογραφικής αγοράς.


Το εμπορικό άστρο του Έντι Μέρφι έχει αρχίσει να σβήνει εδώ και καιρό. Η καινούργια κατ’ευφημισμό κωμωδία του, με χιούμορ που το αντιλαμβάνονται πλήρως μόνο παιδιά δημοτικού, έκανε άνοιγμα μόλις 7,1 εκ.δολάρια και η πιθανολογούμενη συνταξιοδότηση του «αστείου» Έντι μοιάζει πιο κοντινή από ποτέ. Κρίμα πάντως, γιατί ο Έντι ανήκει στα ελάχιστα πράγματα που έχουν απομείνει τον 21ο αιώνα να μας θυμίζουν τις χρυσές 80s εποχές.

Δείτε αναλυτικά το αμερικάνικο box office του τριημέρου 11-13 Ιουλίου εδώ.

Γιάγκος Αντίοχος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ