Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του «Αόρατου Ανθρώπου» πριν μερικούς μήνες με την Ελίζαμπεθ Μος και την πρόσφατη ανακοίνωση της επιστροφή του «Λυκανθρώπου» με το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ, άλλο ένα μυθικό τέρας της μεγάλης οθόνης «ανασταίνεται».
Η Universal σε συμφωνία με την Blumhouse φαίνεται να βρίσκει τελικά μετά από αρκετές αποτυχίες το κατάλληλο ύφος (και χρόνο) για να επανασυστήσει τα κινηματογραφικά «Τέρατα της Universal και σειρά έχει ο απέθαντος Κόμης Δράκουλας υπό τις οδηγίες της Καρίν Κουσάμα, υπεύθυνης για το εξαιρετικό θρίλερ-δωματίου «The Invitation» και για την μεταμόρφωση της Νικόλ Κίντμαν στο «Destroyer».
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο The Kingcast, η Κουσάμα δήλωσε πως η ανάγνωσή της στον «Δράκουλα» θα είναι πιστή στο μυθιστορημα του Μπραμ Στόκερ. «Σε μερικές διασκευές παραβλέπουν την πολυφωνική ιδέα του μυθιστορήματος. Το βιβλίο είναι γεμάτο από πολλές υποκειμενικές αφηγήσεις. Η μοναδική αφήγηση που δεν έχουμε πρόσβαση τελικά είναι του ίδιου του Δράκουλα» και προσθέτει πως η μεταφορά της δεν θα είναι ρομαντική. Να συμπληρώσουμε πως ο «Δράκουλας» του Κόπολα (1992) είχε διατηρήσει στο σενάριο τις διαφορετικές «πηγές» του βιβλίου, όπως το ημερολόγιο της Μίνα Μάρεϊ, τις ηχογραφήσεις του Δρ. Σιούαρντ κλπ.
Ανυπομονούμε για την δημιουργική μετάγγιση της Καρίν Κουσάμα ευελπιστώντας σε μία νέα εποχή ανθρώπων και τεράτων της Universal με δημιουργούς που εκσυγχρονίζουν, χωρίς να αλλοιώνουν, τον μύθο.






