H βραβευμένη για δεύτερη φορά με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ συζητάει μια συνεργασία με την επίσης οσκαρικής αίγλης Σουζάνε Μπίερ του «Ίσως, αύριο» και προσεχώς της «Σερένα» σε ένα δράμα εποχής με τίτλο «The Dig» και κεντρική ηρωίδα την ερασιτέχνη αρχαιολόγο, Έντιθ Πρίτι, τη γυναίκα που επόπτευσε μιας από τις σπουδαιότερες ανασκαφές επί βρετανικού εδάφους στα τέλη της δεκαετίας του ’30.
Η χήρα που βρέθηκε κληρονόμος του κτήματος έξω από το Γούντμπριτζ του Σάφολκ, όπου σήμερα βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι του Sutton Hoo– νεκροταφεία του 6ου και 7ου αιώνα, με πολύ σημαντικά ευρήματα για την αγγλοσαξωνική ιστορία, προσέλαβε τον ερευνητή αρχαιολόγο Μπάζιλ Μπράουν για να αρχίσει μια ανασκαφή που έμελλε να οδηγήσει σε ένα πραγματικό θησαυρό για την αρχαιολογική σκαπάνη. Ανάμεσα στα ευρήματα κι ένα 27 μέτρων πλοίο του 7ου αιώνα, πιθανότατα η τελευταία κατοικοία του βασιλιά Ρέντγουολντ της Ανατολικής Αγγλίας.
Η Πρίτι παραχώρησε ολόκληρη την περιοχή στο Βρετανικό Μουσείο και η ιστορία της θα περάσει στην οθόνη από την πένα της Μόιρα Μπουφίνι, σεναριογράφου της «Ταμάρα Ντρου» και του «Byzantium», η οποία θα βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Πρέστον «The Dig», για ένα «έργο με συναισθηματικό βάρος στην παράδοση ταινιών όπως "Τα Απομεινάρια μιας Μέρας" που αγγίζουν ένα ευρύ πεδίο, από την αγάπη ως τη ζωή και το θάνατο», όπως περιγράφει η Screendaily.






