• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες (Ελληνικό Box-Office: Tετραήμερο 28/04 – 01/05)

4 Μάι 2022 | Αφιερώματα | 0 comments

Xαμηλές πτήσεις για το ελληνικό box-office και αυτό το τετραήμερο, μα ελπιδοφόρα η κίνηση της Δευτέρας. Ο «Άνθρωπος απ'τον Βορρά» του Ρόμπερτ Έγκερς, γνωστός σε μερικούς κύκλους και ως «Metal Hammer – Η Ταινία» και σε κάποιους άλλους ως «Γκροαααάρ», βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε σχέση με το περασμένο πασχαλινό πενθήμερο, που ήταν και κουτσουρεμένο και…πασχαλινό, τα εισιτήρια ανέβηκαν αυτό το τετραήμερο μεν, αλλά το σύνολο των 43.080 δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς. Ναι, κάποιοι εκδρομείς γύρισαν χτες από τον πασχαλινό τους παραθερισμό, αλλά οι προγνώσεις για κακό καιρό επιβεβαιώθηκαν και απέτρεψαν μερίδα  του αστικού πληθυσμού από την έξοδο στις εξοχές. Οι ταινίες στις αίθουσες, πάλι, δεν ήταν αρκετά ελκυστικές για να τραβήξουν αυτό τον κόσμο στις αίθουσες, έτσι λένε τα νούμερα. Η κίνηση την «αργία» της Δευτέρα, πάντως, άφησε ένα πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.

Όσοι έλειπαν την περίοδο του Πάσχα, έσπευσαν να δουν τον «Άνθρωπο από τον Βορρά» αυτές τις μέρες, ώστε να διαπιστώσουν προς τι ο ντόρος, με αποτέλεσμα η ταινία να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση. 29.379 σύνολο σε έντεκα ημέρες – εννέα, αν αφαιρέσεις Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο- δεν είναι καθόλου άσχημο σύνολο, η πενηντάρα, όμως, δεν θα είναι εύκολος στόχος, καθώς η μαγγανεία του Dr. Strange έχει ισχυρότερη επίδραση στο κοινό από εκείνη της Μπιόρκ και του Γουίλεμ Νταφό.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Λίαμ Νίσον, ο οποίος δεδομένα έχει το κοινό του. Το εύρημα της απώλειας μνήμης, που τροποποιεί λίγο την γνωστή συνταγή, το ενδιαφέρον trailer και οι ελαφρώς -πολύ ελαφρώς, όμως- καλύτερες κριτικές βοήθησαν σε μια μικρή άνοδο των εισιτηρίων σε σχέση με το «Blacklight» που βγήκε πριν δυο μήνες. Κατά τα λοιπά οι προγραμματιστές των ιδιωτικών καναλιών ήδη τρίβουν τα χέρια τους.

Όσον αφορά το φιλμ «Τα Πάντα Όλα», στις ΗΠΑ μπορεί να αναδείχθηκε σε sleeper hit, εδώ, όμως, το όνομα της Α24 λέει περισσότερα σε μια φωνασκούσα μειοψηφία των social media, παρά στο κοινό των αιθουσών. Η ταινία έχει σύγχρονη αισθητική, η αφήγησή της αντλεί έμπνευση από την γλώσσα των insta stories και του tik tok, έχει και κάτι καλόψυχο να πει για την πολυδιάσπαση των καιρών, γίνεται, όμως, και αφόρητα επαναλαμβανόμενη. Έτσι όπως είναι καμωμένη, καταλαβαίνεις κι εκείνους που θα ζαλιστούν στο τέλος – ο υπογράφων βρίσκεται ανάμεσά τους. Εκτιμούμε πως η πιτσιρικαρία θα την ψώνιζε μαζί της, αλλά κράτησαν τα λεφτά τους για το πολυ-σύμπαν της Marvel.

Δείτε το Top-10 (Σημειώνεται ότι τα συνολικά εισιτήρια συμπεριλαμβάνουν και τις εισπρακτικές επιδόσεις της Δευτέρας):

 1. «Ο άνθρωπος από τον Βορρά», 11.183, 99 οθόνες  (Σύνολο: 29.379)
2. «Η μνήμη του δολοφόνου», 6.607, 61 οθόνες  (Σύνολο: 8.972)
3. «Φανταστικά ζώα: τα μυστικά του Ντάμπλντορ», 6.325, 71 οθόνες  (Σύνολο: 66.392)
4. «Sonic: η ταινία 2», 5.092 εισιτήρια, 67 οθόνες (Σύνολο: 65.741)
5. «Αίνμπο: πριγκίπισσα του Αμαζονίου», 3.783 εισιτήρια, 64 οθόνες (Σύνολο: 5.565)
6. «Τα κακά παιδιά», 3.299 εισιτήρια, 42 οθόνες (Σύνολο: 51.087)
7. «Τα Πάντα Όλα», 1.879 εισιτήρια, 30 οθόνες (Σύνολο: 2.424)
8. «Η χαμένη πόλη», 1.383 εισιτήρια, 12 οθόνες  (Σύνολο: 45.349)
9. «Τρεις ευχές για τη Σταχτοπούτα», 1.268 εισιτήρια, 50 οθόνες (Σύνολο: 3.517)
10. «The Batman», 961 εισιτήρια, 9 οθόνες (Σύνολο: 262.731)
 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ