• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Από τον Κουροσάβα στα video games: Ετοιμάζεται η κινηματογραφική μεταφορά του «Ghosts of Tsushima»

14 Απρ 2022 | Νέα | 0 comments

Η παραγωγή βρήκε σεναριογράφο στο πρόσωπο του Tακάσι Ντόσερ, ο οποίος θα αναλάβει τη διασκευή του ομώνυμου, σινεφιλικού video game στο σινεμά.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με εταιρείες που στήνουν τα παιχνίδια τους σαν διαδραστικές ταινίες, όπως η Quantic Dream που μας έχει δώσει το «Faherenheit», το «Heavy Rain» και το «Beyond:Two Souls», το φλερτ του video game με το σινεμά ολοένα και διογκώνεται και το είδος ανάγεται σε τέχνη, όπως στην περίπτωση του «Ghosts of Tsushima» που αποτέλεσε μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Playstation. Το παιχνίδι είναι ένα action/adventure επηρεασμένο από το γιαπωνέζικο σινεμά και ειδικότερα από το σινεμά του Ακίρα Κουροσάβα. Μάλιστα, οι δημιουργοί πρόσθεσαν και ένα σχετικό σινεφιλικό feature προς τιμήν του Γιαπωνέζου σκηνοθέτη, το Κurosawa mode, όπου ο παίκτης μπορούσε να παίξει όλο το παιχνίδι σε ασπρόμαυρη εκδοχή. 

Η κινηματογραφική μεταφορά του παιχνιδιού μοιάζει αναπόφευκτη. Εδώ και καιρό είχαμε διαβάσει ότι τη σκηνοθεσία πρόκειται να αναλάβει ο Τσαντ Σταχέλσκι του «John Wick», κάτι που εγγυάται εντυπωσιακή χορογραφία της δράσης. Πολλές φορές, βέβαια, συναντούμε στην ειδησεογραφία σχετικές ανακοινώσεις και μετά δεν ακούμε ποτέ ξανά για το project, παρά μόνο σε σελίδες σχετικές με το gaming που κατα καιρούς το ανασύρουν. Η είδηση της πρόσληψης σεναριογράφου είναι σίγουρα ένα θετικό βήμα προς την περάτωση του εγχειρήματος. Έτσι, διαβάζουμε ότι η παραγωγή προσέλαβε τον Τακάσι Ντόσερ για να διασκευάσει το σενάριο του «Ghosts of Tsushima» για τη μεγάλη οθόνη. Tα credits του Ντόσερ περιλαμβάνουν τις ταινιές «Still» και «Only», για τις οποίες ο υπογράφων δηλώνει αναρμοδιος, η δεύτερη ομως έχει 53 metascore, δεν το λες κακό, σίγουρα κάτι θα είδε σ'αυτον η παραγωγή.

Αναμένουμε.   

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ