• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

Χιου Λόρι και Τομ Χίντλστον στα κατασκοπευτικά δίχτυα του Τζον Λε Καρέ

11 Ιαν 2015 | Νέα | 0 comments

Το BBC ετοιμάζει την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «The Night Manager» και η τηλεόραση γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική.
Συντάκτης: Πάνος Γκένας
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

To BBC ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την τηλεοπτική προσαρμογή της νουβέλας του Τζον Λε Καρέ «The Night Manager» με τον Χιού Λόρι («House») και τον Τομ Χίντλστον («Thor», «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί»).

Σύγχρονη εγκληματικότητα και μία ανίερη συμμαχία μεταξύ της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών και του εμπόριου όπλων, αποτελούν τη βάση του μυθιστορήματος του Καρέ και οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού προγραμματισμού δηλώνουν ήδη ενθουσιασμένοι.

«Θα είναι μία από τα πιο ξεχωριστές και φιλόδοξες τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσει κανείς», δηλώνει ο Μπεν Στίβενσον, υπεύθυνος προγράμματος του BBC.

Η μίνι σειρά θα ξεκινήσει γυρίσματα την άνοιξη του 2015 και η βραβευμένη με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το «Ίσως, Αύριο!» Σουζάν Μπίερ θα αναλάβει τη σκηνοθεσία. Η ίδια δηλώνει ότι το «The Night Manager» είναι «ένα αδυσώπητο θρίλερ με απίστευτο συναισθηματικό βάθος. Το ότι θα συνεργαστώ με τους Χιού Λόρι και Τομ Χίντλστον είναι τόσο συναρπαστικό για μένα. Ο κοινός ψυχισμός τους, η ακρίβεια και το χιούμορ τους θα γοητεύσουν τους πάντες».

Ο Χιου Λόρι προσθέτει πως «το βιβλίο με είχε ενθουσιάσει απ’ όταν δημοσιεύθηκε 20 χρόνια πριν. Ανυπομονούσα από τότε να το δω στην οθόνη. Τώρα είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή. Όλα είναι στη θέση τους και εμείς δεν πρέπει να τα διαλύσουμε!».

«Η συμμετοχή μου είναι μία εξαιρετική προοπτική. Ο Τζόναθαν Πάιν, ο χαρακτήρας που θα υποδυθώ, είναι ένας μυστηριώδης, περίπλοκος ήρωας», συμπληρώνει ο Τομ Χίντλστον και προσθέτει πως «είναι τιμή και προνόμιο να δουλέψω με τέτοιους άψογους συνεργάτες».

Ο Τζον Λε Καρέ (το πραγματικό του όνομα είναι Ντέιβιντ Τζον Μουρ Κόρνουελ) είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Άγγλους συγγραφείς βιβλίων κατασκοπείας και πρώην συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών MI-5 και MI-6.

Τα βιβλία του έχουν εμπνεύσει πληθώρα κινηματογραφικών μεταφορών με πιο πρόσφατα το φετινό «Ο Νο1 καταζητούμενος» με τον Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν και το ατμοσφαιρικό «Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι» με τον Γκάρι Όλντμαν.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ