• ΝΕΑ
  • ΤΑΙΝΙΕΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΠΡΟΣΕΧΩΣ
  • ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
  • ATHENS OPEN AIR
  • ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

  • AIFF 2026
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ
NEWSLETTER
Οι Νύχτες μας πλησιάζουν! Όλα τα νέα του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ

«Αυτή η ταινία είναι ξεδιάντροπα αντιπολεμική»

7 Σεπ 2014 | Νέα | 0 comments

Πρεμιέρα για το εμβληματικό «The Wall» του Ρότζερ Γουότερς στο Φεστιβάλ του Τορόντο
Συντάκτης: Πάνος Γκένας
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το εμβληματικό οπτικοακουστικό αριστούργημα «The Wall» του Ρότζερ Γουότερς, που σήμανε την επιστροφή του στις αρένες και μέρος των γυρισμάτων του συμπεριλαμβάνουν τη συναυλία του ΟΑΚΑ στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2013, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Σε μία ανήσυχη πολιτικά περίοδο ο Γουότερς δήλωσε στην πρεμιέρα πως «οι ένοπλες συγκρούσεις λειτουργούν υποδόρια κι εμφατικά σ’ αυτή την ταινία, γιατί αυτή η ταινία είναι ξεδιάντροπα αντιπολεμική, οικουμενική, γεμάτη από αγάπη για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία και την εθνικότητά τους».

O Ρότζερ Γουότερς, συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των Pink Floyd, επαναπροσδιόρισε την σκηνική παρουσίαση του «The Wall» με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων και των ειδικών εφέ, δημιουργώντας μία από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής με 192 παραστάσεις και 3,3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το «The Wall αποτελεί ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής με εμφανές αντίκτυπο στη ροκ κουλτούρα και με απήχηση σε πολλές γενιές μουσικόφιλων.

Το τρέιλερ από την ταινία «The Wall» του Άλαν Πάρκερ

Κινηματογραφικά, είναι η δεύτερη φορά που το «The Wall» ξαναχτίζεται στη μεγάλη οθόνη. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ανατριχιαστικά επίκαιρη και πολιτικά τεταμένη κινηματογραφική διασκευή του Άλαν Πάρκερ το 1982 με τη σπουδαία εικονογράφηση του Τζέραλντ Σκαρφ. Αυτή τη φορά η ταινία δεν είναι αφηγηματική ή αυτοβιογραφική.

«Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Είμαι ευτυχισμένος. Δεν είμαι αυτό το θυμωμένο παιδί πια» προσθέτει ο Γουότερς.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ