Το έχουμε ξαναπεί και το παραδέχονται σχεδόν όλοι. Ο πραγματικός σταρ των ταραντινικών «Μπάσταρδων» δεν ήταν ο Μπραντ Πιτ αλλά ο Αυστριακός Κρίστοφ Βαλτς, που ουσιαστικά απογείωσε το φιλμ, ερμηνεύοντας μοναδικά το Γερμανό εβραιοκυνηγό. Ο οποίος όχι μόνο τιμήθηκε στις Κάννες (-προφανώς έπεται και συνέχεια διακρίσεων σε φετινά βραβεία) αλλά, όπως φαίνεται, κέρδισε επάξια και το εισιτήριο για τη χολιγουντιανή βιομηχανία, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hollywood Daily, είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Νίκολας Κέιτζ στο “Green Hornet” του Μισέλ Γκοντρί – φυσικά σε ρόλο κακού.
Στον ομότιτλο ρόλο θα δούμε τον Σεθ Ρότζεν, που θα έλθει αντιμέτωπος με τον Βαλτς, μετά από την αποχώρηση του πρωταγωνιστή της «Διαφθοράς στη νέα Ορλεάνη», που δεν κατάφερε να έλθει σε συμφωνία με το στούντιο.
Η ταινία βασίζεται σε ένα επιτυχημένο ραδιοφωνικό σόου που έγινε τηλεοπτική σειρά του ABC με ήρωα έναν εκδότη εφημερίδας, που τα βράδια βάζει τη μάσκα του και μαζί με τον ειδικό στις πολεμικές τέχνες συνεργάτη του, δουλεύουν πυρετωδώς για την πάταξη του εγκλήματος.
Με το φιλμ του Ταραντίνο να «χτυπάει» χρυσές εισπράξεις στο διεθνές box office, φαίνεται ότι η χρονιά θα εξελιχθεί πολύ καλά για τον πενηντατριάχρονο Αυστριακό, ο οποίος μπορεί να ανασκουμπώνεται τώρα για να ενσωματωθεί άμεσα στην ταινία του Γκοντρί, που ήδη γυρίζεται, αλλά σίγουρα δε θα είναι αυτή η μόνη after Besterds πρόταση που θα έχει.
Α.Ν






