Let the «Good Time» roll: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μιλάει στο cinemagazine - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
3:49
23/11

Let the «Good Time» roll: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μιλάει στο cinemagazine

Με αφορμή την πανελλήνια πρεμιέρα του «Good Time» των αδερφών Σάφντι, εκεί όπου παραδίδει και την καλύτερη ερμηνεία στη μέχρι τώρα καριέρα του, ο 31χρονος Ρόμπερτ Πάτινσον βρέθηκε στην Αθήνα για ένα 24ωρο ταξίδι-αστραπή. Το cinemagazine πρόλαβε και πέρασε λίγη ώρα μαζί του.

Συνέντευξη στον Λουκά Κατσίκα

Με νωπή ακόμη τη συμμετοχή του στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών, το «Good Time» των Τζος και Μπένι Σάφντι (σε παραγωγή των Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και Τέρι Ντούγκας) μεταφράζει το τραχύ και επιθετικά ρεαλιστικό σινεμά των πολλά υποσχόμενων Νεοϋορκέζων δημιουργών του ανεξάρτητου σινεμά σε ένα ασταμάτητης έντασης θρίλερ καταδίωξης το οποίο εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως από τους κριτικούς του εξωτερικού.

Από την επίσκεψή του στην Ακρόπολη

Οι περισσότεροι έπαινοι για την ταινία δεν στάθηκαν, ωστόσο, μόνο στη νευρώδη σκηνοθεσία των Σάφντι, αλλά και στην ερμηνεία-έκπληξη του Ρόμπερτ Πάτινσον στο ρόλο του μικροκακοποιού πρωταγωνιστή. Μέσω της ερμηνείας αυτής ο 31 ετών Βρετανός ηθοποιός, που αναδείχτηκε από πολύ νωρίς κιόλας στην καριέρα του σε καρδιοκατακτητή και νεανικό είδωλο χάρη στο «Τwilight», βρίσκεται πλέον σε μια συνεχή πορεία εξερεύνησης των δυνατοτήτων και του ταλέντου του, προσελκύοντας τον ένα απαιτητικό ρόλο μετά τον άλλο.

Έτσι, μετά το «Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το «Life» του Άντον Κορμπέιν και τη «Χαμένη Πόλη του Ζ» που είδαμε πρόσφατα από τον Τζέιμς Γκρέι, ο Πάτινσον αναλαμβάνει να ταξιδέψει στο διάστημα για λογαριασμό του (πολυαναμενόμενου) «High Life» της Κλερ Ντενί, μια συνεργασία την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «μέχρι πρότινος ούτε να ονειρευτεί μπορούσε», δεδομένης της εκτίμησης που τρέφει για τη μέγιστη Γαλλίδα σκηνοθέτη.

Στη σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα, για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Good Time», ο Ρόμπερτ Πάτινσον βάζω στοίχημα ότι πρέπει να μην άφησε σε κανέναν αμφιβολία για το πόσο ευγενικός και προσγειωμένος είναι, ένα γνήσια καλό παιδί το οποίο έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να διαχειριστεί ψύχραιμα τη φήμη του.

Ήταν η τρίτη φορά που τoν συναντούσα για τις ανάγκες κάποιας συνέντευξης (η πρώτη και πιο αξιομνημόνευτη ήταν λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει το «Twilight» στις αίθουσες, το 2008) και αν κάτι μου έκανε εντύπωση, αυτό ήταν ότι μετά το τέλος της συνάντησής μας ήρθε και με χαιρέτισε, σφίγγοντάς μου εγκάρδια το χέρι και λέγοντας ότι χάρηκε που με ξαναέβλεπε. Αμφιβάλλω αν με θυμόταν, και για ποιο λόγο άλλωστε. Η χειρονομία του και μόνο, όμως, ήταν αρκετή.  

Η ταινία «Good Time» προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood Entertainment.
Copyright κεντρικής φωτογραφίας ©Production House Greece