ΚΑΝΝΕΣ 2007 / ΤΑΙΝΙΕΣ

Κάννες ’07: Import / Export

Κάννες ’07: 7η Μέρα

2007-05-22 09:00:02

Κάννες ’07: Import / Export




Τα νερά του φεστιβάλ δεν τάραξε δραματικά η νέα ταινία του (γνωστού για το «Dog Days») Ούλριχ Σάιντλ με τίτλο «Import / Export», εισαγωγή ? εξαγωγή με άλλα λόγια.

Aποστολή: Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λουκάς Κατσίκας, Μανώλης Κρανάκης, Γιώργος Κρασσακόπουλος, Πόλυ Λυκούργου, Λήδα Γαλανού, Κωνσταντίνος Σαμαράς

Τα νερά του φεστιβάλ δεν τάραξε δραματικά η νέα ταινία του (γνωστού για το «Dog Days») Ούλριχ Σάιντλ με τίτλο «Import / Export», εισαγωγή - εξαγωγή με άλλα λόγια.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Εισαγόμενα - εξαγόμενα τα προϊόντα από τις πρώην ανατολικές προς τις αναπτυγμένες δυτικές χώρες, εισαγόμενοι - εξαγόμενοι και οι άνθρωποι που πραγματοποιούν την ίδια διαδρομή. Αναλώσιμοι όσο και τα προϊόντα, λοιπόν. Ο Σάιντλ επεξεργάζεται το ορθό, αλλά μάλλον παρωχημένο συμπέρασμά του τοποθετώντας τους παράλληλους βίους δύο νέων, ενός άντρα και μιας γυναίκας, σε μια υποβλητική κλινική ατμόσφαιρα που ώρες - ώρες θυμίζει τον Χάνεκε των «71 Συμπτώσεων» και του «Benny’s Video».

Αν προσθέσετε και τις προβοκατόρικες εμμονές του (κινηματογράφηση ενός ιδιότυπου οίκου ανοχής, χρησιμοποίηση πραγματικών υπέργηρων ασθενών για τα γυρίσματα σε νοσοκομείο) και την άκαμπτη τεχνική των σταθερών, επιτηδευμένα συμμετρικών ή ασύμμετρων κάδρων που απλώς εναλλάσσονται, τότε έχετε μια πρώτη εικόνα του «Import / Export».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ