O δημιουργός των «X-Files» θεωρεί ότι η αναγέννησή τους θα είναι δύσκολη - νεα || cinemagazine.gr
14:38
5/4

O δημιουργός των «X-Files» θεωρεί ότι η αναγέννησή τους θα είναι δύσκολη

Έχει δύσκολο έργο ο Ράιαν Κούγκλερ μπροστά του με το reboot της σειράς, σύμφωνα με τον Κρις Κάρτερ, καθώς οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν γίνει κανόνας στις μέρες μας.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι ο Ράιαν Κούγκλερ θα επιμεληθεί ένα reboot των «X-Files», της θρυλικής σειράς φαντασίας (επιστημονικής και μη) των ‘90s. Ο άνθρωπος πίσω από τις περιπέτειες του Μόλντερ και της Σκάλι χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια, αν και κάνει μια σωστή παρατήρηση για το πόσο δύσκολη θα είναι.

«Μα δεν είσαι κτητικός προς το δημιούργημα σου, με ρωτούν οι άνθρωποι», δήλωσε ο Κάρτερ, «αλλά η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να δω τι θα κάνει κάποιος άλλος μαζί του. Όταν με πλησίασε ο Κούγκλερ, τον ρώτησα ποιες είναι οι ιδέες  του. Μου τις έδειξε και διαπίστωσα ότι είναι καλές ιδέες. Στα μάτια μου, θα έχει ένα πρόβλημα. Πλέον η συνωμοσία είναι ο κανόνας, τα πάντα γύρω μας είναι θεωρίες συνωμοσίας, κανείς δεν ξέρει τι είναι αλήθεια, όλα είναι πιο υποκειμενικά και σχετικότερα από ποτέ», κατέληξε.

Ναι, η γοητεία της συνωμοσιολογίας δεν φέρει «εξωτισμό» ανάλογο με εκείνον που είχε για τους θεατές των ‘90s. Ταυτόχρονα αυτή ακριβώς η επικράτησή της είναι που μπορεί να καταστήσει τα Χ-Files και πάλι επίκαιρα. Αρκεί ο Κουγκλερ να βρει τους κατάλληλους πρωταγωνιστές και να έχει όντως καλές ιδέες στη φαρέτρα του. Η αλήθεια (;) θα μαθευτεί όταν δούμε τη σειρά στις οθόνες μας.