Τρέιλερ «Honey Boy»: Ο Σάια ΛαΜπάφ υποδύεται τον πατέρα του και διηγείται τις αναμνήσεις του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:03
25/11

Τρέιλερ «Honey Boy»: Ο Σάια ΛαΜπάφ υποδύεται τον πατέρα του και διηγείται τις αναμνήσεις του

Η αυτοβιογραφική ταινία του ηθοποιού μιλά για τα χρόνια της πρώιμης επαφής του με τον κόσμο του θεάματος αλλά και τον αντίκτυπο που είχε στη σχέση με τον πατέρα του. 

Από τον Πάνο Γκένα

Από τη χαρτοσακούλα στο κεφάλι στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2014, μέχρι τις προκλητικές δηλώσεις για την κινηματογραφική βιομηχανία, το προσωπικό φεστιβάλ-μαραθώνιο και τα βίντεο-κλιπ, ο Σάια ΛαΜπάφ έχει επανειλημμένως απασχολήσει τον Τύπο με την εκκεντρική συμπεριφορά του. Φέτος το κάνει με το «Honey Boy» μία αυτοαναφορική ταινία που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές μετά την πρεμιέρα της στο Sundance.

Η ταινία εμπνέεται από την παιδική ηλικία του ΛαΜπάφ και επικεντρώνεται στην προβληματική σχέση που είχε με τον πατέρα του. Ο τίτλος της άλλωστε ήταν το παρατσούκλι που του είχε δώσει ο πατέρας του όταν ήταν ακόμη μικρός και έφτιαχνε το πλούσιο βιογραφικό του, καθώς πριν τα «Transformers» και το «Disturbia», είχε συμμετάσχει στα «X-Files», «Εντατική» και «Freaks and Geeks».

Ο ΛαΜπάφ αποφάσισε να υποδυθεί τον πατέρα του, ενώ τον ίδιο υποδύονται δύο ηθοποιοί, ο Νόα Τζουπ σε παιδική ηλικία και ο υποψήφιος για Όσκαρ Λούκας Χέτζες στα εφηβικά του χρόνια. Με συνεχή άλματα στο χρόνο, διηγούμενη παράλληλα τις δύο αυτές περιόδους, η ταινία αποτέλεσε κριτική επιτυχία μετά το Sundance όπου ο ΛαΜπάφ αποκάλυψε στο Q&A πως είχε να μιλήσει περίπου εφτά χρόνια με τον πατέρα του, όμως τον τελευταίο καιρό έχουν ξανάρθει σε επαφή. Τώρα εν όψει τω κινηματογραφικών βραβείων, το «Honey Boy» ετοιμάζεται για προβολές σε περιορισμένο αριθμο αιθουσών στις ΗΠΑ και στις 6 Δεκέμβρη σε κανονικό κύκλωμα διανομής.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άλμα Χαρέλ του «Bombay Beach» (Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ της Tribeca το 2011), η οποία είχε συνεργαστεί με τον ΛαΜπάφ στο βίντεο κλιπ «Fjögur Píanó» των Sigur Rós.