Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:02
10/5

Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό

Φρέσκα κλιπ από το Rust and Bone και η Μαριόν Κοτιγιάρ στο μικροσκόπιο

Με το Φεστιβάλ των Καννών στην τελική ευθεία, δυο κλιπ από τη νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ που αναμένεται με αγωνία από το κοινό της Κρουαζέτ, το «Rust and Bone», δόθηκαν στη δημοσιότητα με τους πρωταγωνιστές Ματίας Σέναρντς (Bullhead) και Μαριόν Κοτιγιάρ να δίνουν ερμηνείες που θα συζητηθούν. Η σχέση μιας εκλεπτυσμένης εκπαιδεύτριας σε θαλάσσιο πάρκο με έναν άστεγο πυγμάχο παράνομων αγώνων είναι ο κεντρικός άξονας αυτής της φιλμικής διασκευής διηγήματος του Κρεγκ Ντάβινσον από το συνεργάτη του Οντιάρ, Τομά Μπιντγκέν και μετά από ένα πρώτο τρέιλερ τον Απρίλιο, τα δύο αυτά κλιπ μάς αποκαλύπτουν δύο δυνατές σκηνές της ταινίας: το πρώτο τη συνάντηση των ηρώων σε ένα κλαμπ, όπου η Κοτιγιάρ σύρεται αιμόφυρτη μετά από ένα καυγά και το δεύτερο τους παράνομους τρόπους που ο χαρακτήρας του Σέναρτς εξασφαλίζει τα προς το ζην. Στο φόντο της σχέσης δύο ανθρώπων από τόσο αντίθετους κόσμους ένα τραγικό ατύχημα που μπορεί να συγκινήσει ακόμα και τους πιο κυνικούς.

Το φιλμ του σκηνοθέτη του «Προφήτη» μοιάζει από αυτά που μπορεί εκτός από φεστιβαλικές δάφνες να φτάσουν μέχρι τις οσκρικές διεκδικήσεις και ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του και χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προώθηση. Στο φόντο της σχέσης δύο ανθρώπων από τόσο αντίθετους κόσμους ένα τραγικό ατύχημα που μπορεί να συγκινήσει ακόμα και τους πιο κυνικούς.

 Η Μαριόν Κοτιγιάρ σημειώνει φέτος υψηλές επιδόσεις συνδυάζοντας αυτόν τον απαιτητικό ρόλο με τη συμμετοχή της στο «Dark Knight Rises», την ταινία που όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία το καλοκαίρι. Μιλώντας στον Hollywood Reporter, όπου φωτογραφήθηκε λίγο πριν από το κόκκινο χαλί των Καννών, περιγράφει πώς έμαθε ότι θα συμμετέχει στην ταινία: O Κρις Νόλαν, μετά τη συνεργασία τους στο Inception την κάλεσε να αναλάβει ρόλο στην επόμενη ταινία του. «Σκέφτηκα, μισό λεπτό… η επόμενη ταινία του είναι ο Μπάτμαν! Πάντα είχα μια τρέλα με τον Μπάτμαν» λέει η «διεθνής» Γαλλίδα σταρ, που προσθέτει ότι απογοητεύτηκε όταν τα γυρίσματα είχαν αρχικά προγραμματιστεί όταν περίμενε να γεννήσει, αλλά ανακουφίστηκε όταν ο Νόλαν φάνηκε διατεθειμένος να περιμένει. Ο ρόλος της είναι αυτός της Μιράντα Τέιτ, business woman με οικολογικές ευαισθησίες που η ηθοποιός επιμένει ότι είναι σταθερά στην όχθη των «καλών».

Loading the player ...

Στην ίδια συνέντευξη η Μαριόν θυμάται πώς υποχρεώσεις της στον Μπάτμαν δυσκόλεψαν τη συνεργασία της με τον Οντιάρ, όταν ο τελευταίος έπρεπε να διαχειριστεί τις απουσίες της πρωταγωνίστριάς του στην Αμερική. Όσο για τους χαρακτηρισμούς «Αντζελίνα Τζολί της Γαλλίας» δεν είναι και τόσο τυχαίοι: «;O,τι και να έχω κάνει είμαι ένα κορίτσι των παρισινών προαστίων. Αν ζούσα στις ΗΠΑ, θα είχα μεγαλώσει ας πούμε στο Μπρονξ. Πέρασα μια πολύ ατίθαση εφηβεία που δεν ήξερα τι να κάνω με τον εαυτό μου» θυμάται η ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ και τις καρδιές του διεθνούς κοινού ερμηνεύοντας την Εντίθ Πιαφ.  Α.Ν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό
  • Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό
  • Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό
  • Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό
  • Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό
  • Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό
  • Μετά τις Κάννες, Μπάτμαν: Κοτιγιάρ σε δυο ταμπλό