ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΤΑΙΝΙΕΣ

Κάννες 2014: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το διαγωνιστικό πρόγραμμα

2014-04-20 13:12:43

Κάννες 2014: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το διαγωνιστικό πρόγραμμα




Βετεράνοι της διοργάνωσης, ανερχόμενοι δημιουργοί, και νεοφερμένοι σκηνοθέτες θα διεκδικήσουν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα - μάθετε περισσότερα για όλες τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του 67ου Φεστιβάλ Καννών.


Από τη Χριστίνα Λιάπη

Βετεράνοι της διοργάνωσης, ανερχόμενοι δημιουργοί, και νεοφερμένοι σκηνοθέτες θα διεκδικήσουν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, σε ένα διαγωνιστικό τμήμα που περιέχει μερικές μάλλον συντηρητικές επιλογές και συνήθεις υπόπτους όπως οι αδερφοί Νταρντέν, ο Κεν Λόουτς, ο Μάικ Λι, ο Ολιβιέ Ασαγιάς, ο Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν και άλλοι.

Αντίθετα με τις τελευταίες χρονιές, δύο γυναίκες σκηνοθέτες - η Ναόμι Καβάσε και η Άλις Ρορβάκερ - επελέγησαν για το βασικό τμήμα της διοργάνωσης, ενώ είναι μια πολύ καλή χρονιά για το καναδικό σινεμά, που έχει τρεις συνολικά συμμετοχές: με τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, τον Ατόμ Εγκογιάν και τον Ξαβιέ Ντολάν, που πήρε προαγωγή από τα παράλληλα τμήματα προς το διαγωνιστικό με την πέμπτη του ταινία.

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του 67ου Φεστιβάλ Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 25 Μαΐου.

«Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ

Η ιστορία: Ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος Τζον ντι Ποντ (Στιβ Καρέλ) δημιουργεί τη Φάρμα Foxcatcher, οι προπονητικές εγκαταστάσεις της οποίας προσελκύουν τα αδέρφια Μαρκ και Ντέιβ Σουλτς (Τσάνινγκ Τέιτουμ και Μαρκ Ράφαλο), παγκοσμίου επιπέδου παλαιστές. Η ολοένα και πιο ασταθής συμπεριφορά του σχιζοφρενή ντι Ποντ καταλήγει στον φόνο...

Τι πρέπει να ξέρετε: Η, βασισμένη σε αληθινή ιστορία, τρίτη ταινία (μυθοπλασίας - έχει και ένα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό του) του Μπένετ Μίλερ («Capote», «Moneyball») θεωρούνταν από τις πιο δυνατές υποψήφιες πρωταγωνίστριες για την περσινή οσκαρική σεζόν, αλλά οι παραγωγοί (μεταξύ των οποίων, η ανερχόμενη παραγωγός Μέγκαν Έλισον) καθυστέρησαν την κυκλοφορία της, ενδεχομένως θέλοντας να κάνουν την πρεμιέρα τους στις Κάννες.

Το τρέιλερ μάς προϊδεάζει για ένα έντονο ψυχολογικό δράμα/θρίλερ, και οι ερμηνείες δείχνουν δυνατές, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ως και το καλύτερο χαρτί της ταινίας όσον αφορά τα βραβεία.

«Sils Maria» του Ολιβιέ Ασαγιάς

Η ιστορία: Η ζωή της Μαρία Έντερς (Ζιλιέτ Μπινός), διάσημης ηθοποιού, αρχίζει να καταρρέει όταν μία νεότερη ηθοποιός (Κλόε Γκρέις Μορέτς) υποδύεται σε μια νέα ταινία τον ρόλο που έκανε την Έντερς διάσημη. Στοιχειωμένη από την παλιά της ζωή, αποσύρεται μαζί με την πιστή βοηθό της (Κρίστεν Στιούαρτ) στην ελβετική πόλη της Sils Maria.

Τι πρέπει να ξέρετε: Ο Ολιβιέ Ασαγιάς (στην 14η ταινία του ήδη!) επιστρέφει στις Κάννες μετά το «Κάρλος» (που είχε προβληθεί εκτός διαγωνιστικού), και παλιότερα τα «Demonlover» και «Clean», με ένα αναγνωρίσιμο καστ και μία από τις καλύτερες σημερινές ηθοποιούς στο πρόσωπο της Ζιλιέτ Μπινός.

Η Γαλλίδα ηθοποιός, μάλιστα, ενέπνευσε την ιστορία, αφού ο Ασαγιάς την έχει περιγράψει ως μια «ταινία για την Ζιλιέτ Μπινός, με την Ζιλιέτ Μπινός». Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στο όμορφο «L'Heure d'Ete» και είναι η τέταρτη φορά που ο 59χρονος σκηνοθέτης διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

«Saint Laurent» του Μπερτράν Μπονελό

Η ιστορία: Η ζωή και η εξέλιξη ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους, εμβληματικούς και σημαντικούς σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας, του Ιβ Σεν Λοράν. Η ταινία επικεντρώνεται στα χρόνια ανάμεσα στο 1965 και το 1976.

Τι πρέπει να ξέρετε: Το ίδιας θεματικής «Yves Saint Laurent» του Ζαλίλ Λεσπέρ πρόλαβε να κυκλοφορήσει πρώτο (έκανε πρεμιέρα λίγους μήνες πριν, στο Φεστιβάλ Βερολίνου), όμως η ταινία του Μπερτράν Μπονελό (τον θυμόμαστε κυρίως από τον «Οίκο Ανοχής» το 2011 και το «Tiresia» το 2003) έχει εξασφαλίσει ένα ξεκάθαρα πιο λαμπερό καστ: Γκασπάρ Ουλιέλ, Λεά Σεντού, Ζερεμί Ρενιέρ και Λουί Γκαρέλ.

Τι μπορεί άραγε να προσθέσει στο θέμα του; Το γεγονός ότι εξασφάλισε θέση στο διαγωνιστικό τμήμα μπορεί να είναι ένδειξη της ποιότητάς του (και ο Μπονελό σίγουρα ξέρει να χειριστεί τις απαιτήσεις όσον αφορά το στιλ), μπορεί όμως και να είναι μια προσπάθεια εκ μέρους του Φεστιβάλ να δώσουν λίγο ακόμη γκλάμουρ στο κόκκινο χαλί...

«Winter's Sleep» («Kis Uykusu») του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Η ιστορία: Όταν φτάνει ο χειμώνας, ένας συνταξιούχος ηθοποιός, βαριεστημένος με τη ζωή του, αποφασίζει να φύγει από το ξενοδοχείο στο οποίο δουλεύει με τη σύντροφο και την αδερφή του.

Τι πρέπει να ξέρετε: Ο Τούρκος σκηνοθέτης είναι βετεράνος, και πολυβραβευμένος μάλιστα, του Φεστιβάλ Καννών: Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής το 2003 με το «Distant», Βραβείο Σκηνοθεσίας με τους «Τρεις Πιθήκους» το 2008 και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής ξανά για το «Κάποτε στην Ανατολία» το 2011.

Η νέα του ταινία είναι μακράν η μεγαλύτερη σε διάρκεια του διαγωνιστικού (3ώρες και 16 λεπτά) και τον φέρνει ακόμη μία φορά στο αφιλόξενο, έρημο και άκρως κινηματογραφικό έδαφος της Καππαδοκίας.

«Still Water» της Ναόμι Καβάσε

Η ιστορία: Η ταινία, που τοποθετείται στο ιαπωνικό νησί Αμάμι-Όσιμα, εξερευνά τον κύκλο της ζωής, του θανάτου και της αναπαραγωγής μέσα από την ιστορία ενός 14χρονου αγοριού και της φίλης του, οι οποίοι ανακαλύπτουν ένα πτώμα.

Τι πρέπει να ξέρετε: Η μόνη εκπρόσωπος του ασιατικού σινεμά στο διαγωνιστικό τμήμα, η Γιαπωνέζα Ναόμι Καβάσε είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα παιδιά των Καννών, έχοντας κερδίσει τη Χρυσή Κάμερα το 1997 για το «Suzaku» και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής με το «Πληγωμένο Δάσος» το 2007. Συμμετείχε επίσης στο διαγωνιστικό ξανά το 2011 με το «Hanezu» και έχει πάρει μέρος στην κριτική επιτροπή πέρσι.

Η ιστορία είναι, όπως συνήθως, στενά συνδεμένη με τα βιώματα της δημιουργού της, όπως και τις αγαπημένες της θεματικές: το εύθραυστο νήμα της ζωής, τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο, και την επαφή του ανθρώπου με τη φύση.

«Maps to the Stars» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Η ιστορία: Μια βαθιά δυσλειτουργική οικογένεια - ο ψυχαναλυτής πατέρας (Τζον Κιούζακ), η αυταρχική μητέρα (Ολίβια Γουίλιαμς), η ψυχολογικά ασταθής κόρη (Μία Βασικόφσκα), και ο πρώην παιδί-θαύμα του σινεμά/βετεράνος της αποτοξίνωσης γιος (Έβαν Μπερντ) - περιβάλλεται από άλλους, εξίσου προβληματικούς χαρακτήρες όπως η εκτός ελέγχου ηθοποιός της Τζούλιαν Μουρ και ο φιλόδοξος σοφέρ του Ρόμπερτ Πάτινσον, σε μια σάτιρα της σημερινής κουλτούρας του Χόλιγουντ, των σελέμπριτι και των μίντια.

Τι πρέπει να ξέρετε: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις Κάννες με το εξαιρετικό «Crash» το 1996 και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, ενώ, πιο πρόσφατα, επέστρεψε με το «Cosmopolis», που δίχασε. Το «Maps to the Stars» φαίνεται εξίσου απαιτητικό και εκκεντρικό, και είναι η πρώτη ταινία που ο Καναδός σκηνοθέτης γύρισε στις ΗΠΑ, με ένα καστ που υπόσχεται πολλά, τουλάχιστον αν κρίνουμε από το χορταστικά περίεργο τρέιλερ.

«The Search» του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Η ιστορία: Μία μήτερα ψάχνει απεγνωσμένα και ακούραστα τον γιο της στην εμπόλεμη Τσετσενία (μάλλον η Ανέτ Μπένινγκ υποδύεται αυτόν τον ρόλο, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα), ενώ μία υπάλληλος μη κυβερνητικής οργάνωσης (Μπερενίς Μπεζό) βρίσκει και παίρνει υπό την προστασία της το αγόρι.

Τι πρέπει να ξέρετε: Η επιστροφή του Μισέλ Χαζαναβίσιους μετά τον (πολύ διαφορετικό) «The Artist», γίνεται με αυτό το ριμέικ, κατά κάποιον τρόπο, της ομότιτλης ταινίας του Φρεντ Ζίνερμαν του 1948, μία τολμηρή στιλιστική αλλαγή απ' ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, δηλαδή κυρίως κωμωδίες.

Πρωταγωνίστρια και πάλι η σύζυγος του σκηνοθέτη, Μπερενίς Μπεζό, η οποία πέρσι κέρδισε το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για το «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί.

«The Homesman» του Τόμι Λι Τζόουνς

Η ιστορία: 1855. Ένας σφετεριστής γης (Τόμι Λι Τζόουνς) και μία γυναίκα-πιονέρος της Άγριας Δύσης (Χίλαρι Σουάνκ), αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τρεις ψυχοπαθείς γυναίκες από την Νεμπράκα στην Άιοβα, διασχίζοντας τεράστιες εκτάσεις.

Τι πρέπει να ξέρετε: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τόμι Λι Τζόουνς, «Οι Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα», βρήκε ζεστό καλωσόρισμα στις Κάννες το 2005, κερδίζοντας το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας, και ο Τζόουνς επιστρέφει με αυτό το road movie/γουέστερν, στο οποίο κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Σουάνκ μοιάζει να βρήκε τον δυνατό ρόλο που χρειάζεται για να ανανήψει την καριέρα της, ενώ έναν ρόλο κρατά - άγνωστο ποιον, προς το παρόν - και η Μέριλ Στριπ.

«Mr Turner» του Μάικ Λι

Η ιστορία: Η ιστορία της ζωής του διάσημου Βρετανού ζωγράφου Γουίλιαμ Τέρνερ, που φέρεται ως προάγγελος του ιμπρεσιονισμού και είναι από τους σημαντικότερους εκπρόσωπος της ρομαντικής ζωγραφικής του 18ου αιώνα.

Τι πρέπει να ξέρετε: Αναμφίβολος θαυμαστής του Τέρνερ, ο Μάικ Λι βάζει για τρίτη φορά στη μέχρι τώρα φιλμογραφία του υπογραφή σε μια ταινία εποχής, έπειτα από την «Παράσταση Μιας Ζωής» (1999) και το «Μυστικό της Βέρα Ντρέικ» (2004), επιλέγοντας και πάλι ως πρωταγωνιστή του τον σταθερά αξιόπιστο Τίμοθι Σπολ («Μυστικά και Ψέματα») και πλαισιώνοντάς τον με ηθοποιούς που έχουν συνεργαστεί ξανά μαζί του στο παρελθόν (Μάρλον Μπέιλι, Ντόροθι Άτκινσον, Πολ Τζέσον).

«Jimmy's Hall» του Κεν Λόουτς

Η ιστορία: Ο Ιρλανδός κομμουνιστής Τζέιμς Γκράλτον ανοίγει μια αίθουσα χορού στο Λέιτριμ της Ιρλανδίας, την οποία χρησιμοποεί για να διαδώσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Η Καθολική Εκκλησία αντιδρά και ο Γκράλτον συλλαμβάνεται.

Τι πρέπει να ξέρετε: Επίσης βετεράνος του Φεστιβάλ, ο Λόουτς έχει συμμετάσχει σε 17 προηγούμενες διοργανώσεις (κάτι που αποτελεί ρεκόρ), ενώ η πιο πρόσφατη βράβευσή του ήταν το 2012 με το «Μερίδιο των Αγγέλων».

Ο Λόουτς κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα με τον «Άνεμο που Χορεύει το Κριθάρι» το 2006, ταινία που θυμίζει περισσότερο τη νέα του αυτή δουλειά, ένα ιστορικό δράμα που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και ενδεχομένως θα είναι η τελευταία ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη - έχει δηλώσει ότι σκέφτεται τη σύνταξη...

«Le Meraviglie» της Άλις Ρορβάκερ

Η ιστορία: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του καλοκαιριού που περνούν τέσσερις αδερφές στο μικρό οικόπεδο, στο οποίο ο πατέρας τους έχει χτίσει ένα σπίτι για να προστατευτούν από το «τέλος του κόσμου». Η μεγαλύτερη της οικογένειας, Τζεσολμίνα, αναστατώνεται από την γνωριμία της με έναν νεαρό Γερμανό, και οι κανόνες που διατηρούσαν τη συνοχή της οικογένειας, χαλαρώνουν.

Τι πρέπει να ξέρετε: Η 30χρονη Ρορβάκερ καταφέρνει να συμπεριληφθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ με μόλις τη δεύτερη ταινία της, μετά το «Corpo Celeste» που είχε προβληθεί στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών το 2011.

Στο καστ της νέας της ταινίας συναντούμε την Μόνικα Μπελούτσι, αλλά και την αδερφή της σκηνοθέτη, Άλμπα Ρορβάκερ, γνωστότερη στο παγκόσμιο κοινό ως η κόρη της Τίλντα Σουίντον στο «Είμαι ο Έρωτας».

«Timbuktu» του Αμπντεραχμανέ Σισακό

Η ιστορία: Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού που λιθοβολήθηκε δημοσίως μέχρι θανάτου το 2012 από φανατικούς ισλαμιστές, επειδή δεν ήταν παντρεμένοι.

Τι πρέπει να ξέρετε: Η πρώτη συμμετοχή του Μαυριτανού (αλλά κατοίκου Γαλλίας) Σισακό στο διαγωνιστικό τμήμα, μετά την παρουσία του στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα με τα «Waiting for Happiness» και «Bamako», διακρίσεις που έχουν κερδίσει για τον σκηνοθέτη τον τίτλο ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους εκπροσώπους του αφρικανικού σινεμά παγκοσμίως.

«Relatos Salvajes» του Νταμιάν Σιφρόν

Η ιστορία: Έξι διαφορετικές ιστορίες που «συνδυάζουν σασπένς, χιούμορ και βία», σύμφωνα με τη λιτή περιγραφή που έχει κυκλοφορήσει.

Τι πρέπει να ξέρετε: Η τέταρτη ταινία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, και πρώτη του επίσκεψη στην Κρουαζέτ, είναι η μόνη εκπρόσωπος της Λατινικής Αμερικής, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ρικάρντο Νταρίν (γνωστό από το οσκαρικό «Μυστικό στα Μάτια της» και πάμπολλες άλλες πρωταγωνιστικές εμφανίσεις στο σινεμά της χώρας του). Από τις περιγραφές και τα πρώτα teaser, δείχνει η πιο «ροκ» ταινία του διαγωνιστικού.

«Leviathan» του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ

Η ιστορία: Κοινωνικό δράμα που χρησιμοποιεί πολλούς χαρακτήρες για να εξερευνήσει την ανθρώπινη ανασφάλεια σε μια νέα χώρα, η οποία σταδιακά ανάγεται σε μια μυθολογική κλίμακα σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση στη Γη γενικότερα.

Τι πρέπει να ξέρετε: Έχοντας απογειώσει την καριέρα του με την αριστουργηματική «Επιστροφή», ο Ρώσος σκηνοθέτης έχει ήδη διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα (με την «Αποξένωση» το 2007, η οποία κέρδισε το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας) και βραβευτεί με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα το 2011, με το «Elena».

Η νέα του δουλειά λέγεται ότι είναι μία ερμηνεία της ιστορίας του Ιώβ και «μια ιστορία αγάπης και τραγωδίας που βιώνεται από συνηθισμένους ανθρώπους, καθώς μιλά για μερικά από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της σύγχρονης Ρωσίας», σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας.

«Deux Jours, Une Nuit» των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν

Η ιστορία: Μια γυναίκα πρέπει να πείσει τους συναδέλφους της να αρνηθούν το χρηματικό μπόνους τους, για να κρατήσει εκείνη τη δουλειά της, η οποία είναι ένα από τα θύματα των περικοπών της επιχείρησης. Έχει μόλις ένα Σαββατοκύριακο για να τους πείσει όλους...

Τι πρέπει να ξέρετε: Είναι η δεύτερη φορά που ο Ζαν-Πιερ και ο Λικ Νταρντέν, αγαπημένοι του σινεφίλ κόσμου, επιλέγουν να συνεργαστούν με ήδη γνωστό όνομα (μετά την Σεσίλ ντε Φρανς στο«Παιδί με το Ποδήλατο») και κατά συνέπεια αυτή τους η ταινία είναι ίσως η πιο «τρανταχτή» της καριέρας τους.

Παραμένουν πιστοί, όμως, στο νατουραλιστικό τους στιλ και την κοινωνική τους ευαισθησία, επιλέγοντας ένα φοβερά επίκαιρο θέμα ως αφορμή για την ιστορία τους, ένα σχόλιο για την οικονομική κρίση των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι Νταρντέν έχουν ήδη δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ενεργητικό τους (για τη «Ροζέτα» και το «Παιδί»), αλλά είναι αυτόματο φαβορί για έναν ακόμη, καθώς και η πρωταγωνίστριά τους για το βραβείο Ερμηνείας.

«Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν

Η ιστορία: Μία χήρα (Αν Ντορβάλ) μεγαλώνει τον προβληματικό 15χρονο γιο της (Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν) με την βοήθεια της μυστηριώδους γειτόνισσας, Κίλα (Σουζάν Κλεμάν).

Τι πρέπει να ξέρετε: Το τρομερό παιδί του καναδικού σινεμά καταφέρνει επιτέλους, με την πέμπτη ταινία του (είναι μόλις 25 ετών!), να πάρει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα (λέγεται ότι ήταν απωθημένο του), έχοντας εμπειρία με το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών («Σκότωσα τη Μητέρα Μου») και το Ένα Κάποιο Βλέμμα («Les Amours Imaginaires» και «Λόρενς για Πάντα»).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του Φεστιβάλ, η νέα του δουλειά θα ενθουσιάσει και θα απελπίσει εξίσου (αντιδράσεις, δηλαδή, που είχαν και οι προηγούμενες δουλειές του) αλλά ο ίδιος ο Ντολάν την περιγράφει πιο «δυνατή συναισθηματικά» και συμβατική αφηγηματικά δουλειά του.

«The Captive»

Η ιστορία: Ο Μάθιου και η Τίνα έρχονται αντιμέτωποι με την απώλεια της μικρής τους κόρης, όταν εκείνη εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Κάθε χρόνο, την ημέρα των γενεθλίων της, η μητέρα επισκέπτεται το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών, έχοντας πλέον αναπτύξει προσωπική σχέση με τη ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση. Κάποια στιγμή - κι ενώ έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το συμβάν- η αστυνομία βρίσκει «ίχνη» του κοριτσιού στο διαδίκτυο.

Τι πρέπει να ξέρετε: Ο Καναδός Ατόμ Εγκογιάν, παλιός γνωστός του Φεστιβάλ, επιστρέφει στις Κάννες με μια ιστορία που θυμίζει κάπως το πρόσφατο «Prisoners» και είναι η έκτη του συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών. Ήδη η επιλογή της ταινίας στο τμήμα δίνει μια μεγάλη ώθηση και στο προφίλ της αλλά και σε εκείνο του σκηνοθέτη της, ο οποίος μετρά μια μακρά περίοδο μέτριων δουλειών και χλιαρής ανταπόκρισης σε αυτές.

«Adieu au Langage» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Η ιστορία: Τίποτα ακόμη δεν έχει διαρρεύσει για την ιστορία (αν θα έχει καν) της ταινίας. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι η σχετικά μικρή διάρκειά της και το γεγονός ότι γυρίστηκε σε 3D, η πρώτη επαφή του Γκοντάρ με το συγκεκριμένο φορμά.

Τι πρέπει να ξέρετε: Κανείς δεν έχει πιο πλούσια ιστορία με το Φεστιβάλ Καννών από τον πολύ Ζαν-Λικ Γκοντάρ, εμβληματικού σκηνοθέτη της Νουβέλ Βαγκ και του γαλλικού σινεμά. Περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια τη νέα του αυτή δουλειά, ξέροντας σίγουρα μόνο ότι θα διχάσει, όπως και η πλειοψηφία των ταινιών του.

Το Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 25 Μαΐου. Το www.cinemagazine.gr θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τη γνώμη του για τις ταινίες και για όλα τα παραλειπόμενα της διοργάνωσης.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ