ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέταρτη ελληνική συμμετοχή στο Short Film Corner των φετινών Καννών

2014-05-06 14:34:40

Τέταρτη ελληνική συμμετοχή στο Short Film Corner των φετινών Καννών




Μετά το «Free Camping», το «Άγνωστο π» και το «Memory Reloaded», μια ακόμα μικρού μήκους ταινία ταξιδεύει στην Γαλλία για το 67ο φεστιβάλ των Καννών.


Από το 2011 που ιδρύθηκε το Short Film Corner, ένα παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών, συγκετρώνει τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες από διάφορα φεστιβάλ, δημιουργώντας μια οικουμενική πρόταση για τα νεα «μικρά» ταλέντα που είναι έτοιμα να αναδειχθούν. 

Έτσι μετά το «Free Camping» της Βάγιας Δανιηλίδου και του Κωνσταντίνου Τόπαλη, το «Memory Reloaded» της Δέσποινας Χαραλάμπους και του Πάνου Παππά, και το «Άγνωστο π» της Ισμήνης Δασκαρόλη, τώρα ακόμα μια προσθήκη έχει όνομα ελληνικό. «Ο Ήλιος και ο Βοριάς» του Θανάση Νεοφώτιστου είναι έτοιμο, μετά την συμμετοχή του στο φεστιβάλ Δράμα να ταξιδέψει στις Κάννες.

Βασισμένο σε έναν κλασικό μύθο του Αισώπου, και παίρνοντας δάνεια από την ποίηση του Γεώργιου Δροσίνη, ο Θανάσης Νεοφώτιστος αφηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που μαζεύοντας λουλούδια στους αγρούς θα τεθεί «μήλον της έριδος» ανάμεσα στον ήλιο και στον άνεμο, που θέλοντας να αναδείξουν τις δυνάμεις τους θα προσπαθήσουν να την κατακτήσουν. 

Το τρέιλερ της ταινίας «Ο Ήλιος κι ο Βοριάς» του Θανάση Νεοφώτιστου

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ