ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτο τρέιλερ για το «Winter Sleep» του Τσεϊλάν

2014-05-05 17:00:15

Πρώτο τρέιλερ για το «Winter Sleep» του Τσεϊλάν




Ο Τούρκος σκηνοθέτης επιστρέφει στο επίσημο διαγωνιστικό του φεστιβάλ των Καννών, τρια χρόνια μετά το «Κάποτε στην Ανατολία», με το «Winter Sleep», ενα ψιθυριστό δράμα που βάζει πλώρη για τον Χρυσό Φοίνικα.


Ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» του φεστιβάλ των Καννών, επιστρέφει και φέτος στις Κάννες, με ένα «χιονισμένο» οικογενειακό δράμα, γυρισμένο στην Καπαδοκία. Ο Νούρι Μπίλγκε Τσειλαν βρέθηκε άλλες τέσσερις φορές υποψήφιος στο επίσημο διαγωνιστικό του φεστιβάλ, έχοντας βραβευτεί και τις τέσσερις φορές. 

Η πρώτη του φορά, τον έφερε μια ανάσα πριν τον Χρυσό Φοίνικα, αφού το 2003 η μεγάλου μήκους του «Μακριά» του έδωσε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής. Τρία χρόνια αργότερα, η Διεθνής Ένωση Κριτικών (FIPRESCI) του απένειμε το δικό της βραβείο για τα «Κλίματα Αγάπης», ενω το 2006 έφυγε με το βραβείο Σκηνοθεσίας για τους «Τρεις Πιθήκους». Το 2011 «συμπληρώνοντας» έναν κύκλο γύρω από τον εαυτό του, αφου βραβεύτηκε ξανά με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, έφερε στις Κάννες το τρίωρο «Κάποτε στην Ανατολία», ένα χρονικό αναπαράστασης ενος απεχθούς εγκλήματος, ένα «σκονισμένο» δράμα, που αποτέλεσε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του διαγωνιστικού εκείνης της χρονιάς.

Φέτος, την επιστροφή του θα σημάνει το «Winter Sleep» που αφηγείται τη σχέση ενος παραιτημένου ηθοποιού που ζει στα βάθη της Καππαδοκίας, μαζί με την σύζυγό του που μοιάζει να αδιαφορεί και την πρόσφατα χωρισμένη αδερφή του. Όσο το χιόνι περικυκλώνει το σπίτι τους, οι ζωές τους μοιάζουν να ασφυκτιούν κάτω από μια «εκκωφαντική» σιωπή. 

Η ταινία κυκλοφόρησε το πρώτο της τρειλερ στα γαλλικά, εν όψει του φεστιβάλ των Καννών που θα ανοίξει την αυλαία του στις 14 Μαίου.

Το (γαλλικό) πρώτο τρέιλερ της νεας ταινάις «Winter Sleep» του Νούρι Μπίλγκε Τσειλάν. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ