ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος ανάμεσα στους σημαντικότερους ανερχόμενους παραγωγούς του κόσμου

2014-05-16 15:32:54

«Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ




Υπογραμμίζοντας τα «σοβαρά τους σχέδια», καθώς και την έντονη φιλοδοξία τους να ξεχωρίσουν στο χώρο, το Hollywood Reporter επέλεξε τους σημαντικότερους νέους παραγωγούς στο σινεμά - και ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος της Faliro House Productions είναι ένας από αυτούς!


Από τη Χριστίνα Λιάπη

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μεγάλες ανεξάρτητες παραγωγές όπως το «Πριν τα Μεσάνυχτα» και το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί», καθώς και πλήθος ελληνικών παραγωγών με πιο πρόσφατο το «Μικρό Ψάρι», ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος δίκαια θεωρείται ένας από τους πλέον υπολογίσιμους νέους παραγωγούς της Ευρώπης, πέρα από την Ελλάδα όπου θεωρείται εδώ και καιρό ο βασικότερος παράγοντας του τομέα της κινηματογραφικής παραγωγής.

Η Ζιλί Ντελπί και ο Ίθαν Χοκ στην πρεμιέρα του «Πριν τα Μεσάνυχτα» στο Athens Open Air Film Festival, όπου επαίνεσαν την δουλειά του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου

Το Hollywood Reporter, όμως, τον τοποθετεί και στη λίστα εκείνη των σημαντικότερων ανερχόμενων παραγωγών παγκοσμίως, παραγωγοί που «ρίχνουν χρήματα στην αγορά και δίνουν ευκαιρίες σε καλλιτέχνες να πουν τις ιστορίες τους», στο άρθρο με τίτλο «Χόλιγουντ, προσοχή: τα νέα κινηματογραφικά χρήματα είναι εδώ».

Ανάμεσα στους υπόλοιπους παραγωγούς της λίστας συναντάμε την Μέγκαν Έλισον της Annapurna («Her», «Zero Dark Thirty», «Foxcatcher»), τον Τέντι Σουόρτσμαν («Όλα Χάθηκαν») και άλλους, όλοι τους φυσικά αυτές τις μέρες στην Κρουαζέτ για προώθηση πρότζεκτ, νέες συμφωνίες και συναντήσεις.

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου, που συνεχίζει γυρίσματα

Το περιοδικό σημειώνει ότι ο γιος του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου έχει εδώ και πέντε χρόνια χτίσει σιγά-σιγά την φήμη του, βοηθώντας ταυτόχρονα αμερικανικές ανεξάρτητες παραγωγές μαζί με ελληνικά πρότζεκτ.

«Ο χαμηλού προφίλ Κωνσταντακόπουλος δεν γυρνά τόσο πολύ στους κύκλους του Χόλιγουντ, αλλά παρόλ' αυτά έχει δημιουργήσει την εικόνα του», αναφέρει η δημοσίευση, σημειώνοντας επίσης ότι δύο από τα μελλοντικά πρότζεκτ της εταιρείας είναι το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς και το «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ.

Δεν αναφέρουν βέβαια το σημαντικότερο ίσως βήμα της Faliro House στο άνοιγμά της στις διεθνείς αγορές: την συμφωνία της με την καθιερωμένη εταιρεία παραγωγής FilmNation, η οποία ορίζει την ανάπτυξη τεσσάρων με οκτώ πρότζεκτ το χρόνο, για δύο χρόνια, κίνηση που τοποθετεί πλέον την Faliro House στην παγκόσμια σκηνή.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ