ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλο φιάσκο στις Κάννες: Η «Γκρέις του Μονακό» αποδοκιμάστηκε έντονα στην πρεμιέρα

2014-05-14 13:59:01

Μεγάλο φιάσκο στις Κάννες: Η «Γκρέις του Μονακό» αποδοκιμάστηκε έντονα στην πρεμιέρα




Με μια από τις χειρότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων, επέλεξε να ανοίξει τις πύλες του το 67ο Φεστιβάλ Καννών.


Από τον Ορέστη Ανδρεαδάκη

Με μια από τις χειρότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων, επέλεξε να ανοίξει τις πύλες του το 67ο Φεστιβάλ Καννών.

Κατά την επεισοδιακή πρωινή προβολή, δυόμισι χιλιάδες δημοσιογράφοι γελούσαν, γιουχάιζαν και σχολίαζαν με τον πιο αρνητικό τρόπο αυτό το φιλμ που θύμιζε περισσότερο σαπουνόπερα κακής ποιότητας, παρά μία ταινία που θα άρμοζε να ανοίξει το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου.

Το τρέιλερ της ταινίας του Νταάν

Η Νικόλ Κίντμαν, απαστράπτουσα μέσα στις εντυπωσιακές της τουαλέτες, δεν κατάφερε να περισώσει κάτι από το λαμπερό ναυάγιο που υπογράφει ο Ολιβιέ Νταάν. Ερμηνεύει, βέβαια, τη σταρ του Χόλιγουντ Γκρέις Κέλι, η οποία νιώθει εγκλωβισμένη στο Πριγκιπάτο και παραμελημένη από έναν σύζυγο που τη θεωρεί απλώς τρόπαιο.

Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που οι Μονεγάσκοι αφόρισαν το φιλμ, καθώς ο αγαπημένος τους πρίγκιπας σκιαγραφείται με τα μελανότερα χρώματα.

Η ταινία έχει και «ελληνικό ενδιαφέρον», αφού σημαντικότατο ρόλο παίζει ο Αριστοτέλης Ωνάσης (Ρόμπερτ Λίντσεϊ), ο οποίος εμφανίζεται ως ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του πρίγκιπα Ρενιέ (Τιμ Ροθ).

Είναι δίπλα του, ισότιμος μαζί με τους υπουργούς του, σε όλη τη διάρκεια της εξαιρετικά επικίνδυνης κρίσης που ξέσπασε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ανάμεσα στο πριγκιπάτο και τη Γαλλική Δημοκρατία.

Τότε ο Πρόεδρος Ντε Γκωλ είχε επιχειρήσει να βάλει χέρι στα προνόμια του φορολογικού παραδείσου του πριγκιπάτου, ενώ υπήρξε ακόμα και ο φόβος μιας στρατιωτικής επέμβασης.

Ρόλο στο φιλμ έχει βέβαια και η Μαρία Κάλλας, μολονότι η Παθ Βέγκα που την ερμηνεύει μοιάζει ελάχιστα με την Ελληνίδα σοπράνο, ενώ και ο ίδιος ο χαρακτήρας της είναι ισχνός αφού περιορίζεται μόνο σε κάποιες άριες.

Τελικά, φαίνεται πως τα συνεχή προβλήματα που κλόνισαν την παραγωγή, άφησαν το σημάδι τους στην ταινία του Νταάν, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία πρώτης τάξεως απογοήτευση.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα από τη συνέντευξη τύπου που αναμένεται καυτή, όπως επίσης και την αναλυτική κριτική της ταινίας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ