ΚΑΝΝΕΣ 2014 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες: O «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» γιόρτασε τα 40 του χρόνια με πανηγυρική προβολή

2014-05-23 12:00:46

Κάννες: O «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» γιόρτασε τα 40 του χρόνια με πανηγυρική προβολή




Επευφημίες, παρατεταμένο χειροκρότημα και μια κατάμεστη αίθουσα υποδέχτηκαν τον σκηνοθέτη του θρυλικού «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι», Τομπ Χούπερ, στην προβολή της ταινίας του στο Φεστιβάλ Καννών - δείτε τα βίντεο!


Κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο από τον Ορέστη Ανδρεαδάκη

Επευφημίες, παρατεταμένο χειροκρότημα και μια κατάμεστη αίθουσα υποδέχτηκαν τον σκηνοθέτη του θρυλικού «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι», Τομπ Χούπερ, στην προβολή της ταινίας του στο Φεστιβάλ Καννών.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης της θρυλικής ταινίας τρόμου, φανερά συγκινημένος, δήλωσε ότι δεν περίμενε τόσο θερμή υποδοχή από τους εκατοντάδες θεατές («θα μου πάρει ώρες να απορροφήσω όλα αυτά»), οι οποίοι τον χειροκροτούσαν για αρκετά λεπτά όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα και ανέβηκε στη σκηνή, αλλά και μετά τη λήξη της ταινίας.

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν μιλά για την σημασία της ταινίας για τον ίδιο
και ο Τομπ Χούπερ ανεβαίνει στη σκηνή

Την εμφάνισή του προλόγισε ο σκηνοθέτης Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν («Drive», «Μόνο ο Θεός Συγχωρεί»), ο οποίος αστειεύτηκε ότι ο πραγματικός λόγος που ήρθε στο Φεστιβάλ δεν ήταν η συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή αλλά η επιθυμία του να τιμήσει τον Χούπερ και την 40ή επέτειο της κυκλοφορίας της ταινίας του, αφού είναι μία από τις πέντε διαχρονικές του ταινίες.

«Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ γιατί αυτό που θα δείτε απόψε είναι ο λόγος που ξεκίνησα να κάνω ταινίες», είπε ο Ρεφν, «[όταν την είδα] κατάλαβα ότι ήθελα να κάνω σε άλλους κι εγώ αυτό που έκανε αυτός σε μένα - ήθελα να εισχωρήσω στο μυαλό τους και να προκαλέσω σοβαρή συναισθηματική ζημιά. [...] Είμαι «φοιτητής» της ταινίας και του Χούπερ, αν και δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ.»

Ο Τομπ Χούπερ μιλά στους θεατές

Η προβολή έγινε από την νέα, πλήρως αποκατεστημένη κόπια της ταινίας, η οποία θα επανακυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο φθινόπωρο εν όψει του Χαλογουίν στις ΗΠΑ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ